Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Festival mlade literature Urška

Mladi literati in ljubitelji pisane besede se bodo že dvanajstič zbrali v Slovenj Gradcu.

V organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti bo jutri, 18. 10. 2013, in v soboto, 19. 10. 2013, potekal osrednji del festivala mlade literature Urška 2013, ki ga bomo posvetili izboru najperspektivnejšega mladega literata, uršljana leta 2013.

 

Izbranemu pisatelju ali pisateljici bo JSKD prihodnje leto za nagrado natisnil knjigo. Za ta častni naslov se je letos potegovalo 108 avtorjev, v finale pa so se po izboru glavne selektorice festivala, pisateljice Gabrijele Babnik, uvrstili: Tadeja Krečič Scholten (Ljubljana), Jernej Kusterle (Jesenice), Teja Močnik (Kranj), Tinka Volarič (Most na Soči) in Tea Plesničar (Nova Gorica).

 

me letošnjega izbranca bomo razglasili na osrednji prireditvi v petek, 18. 10. 2013, ob 20.00 v Kulturnem domu Slovenj Gradec.

 

Nagradili bomo tudi avtorico najboljšega besedila za Mentorjev feferon 2013 Aleksandro Kocmut (Prevalje), z uglasbitvijo besedila v izvedbi Slona in sadeža, ter podelili nagrado Tini Kodre (Podnanos), ki je v letu 2012 napisala in po izboru komisije izdala najboljšo knjigo v samozaložništvu.

 

Lepo vabljeni na festivalsko dogajanje in literarno druženje!


Barbara Rigler

samostojna strokovna svetovalka
za literarno dejavnost JSKD

Povezave

www.jskd.si/

Oglejte si tudi