Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
15°C
-2°C
JUTRI
15°C
-2°C
1687

48. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

Pretekli konec tedna, 17. in 18. junija, je v Šentvidu pri Stični potekal že 48. tabor slovenskih pevskih zborov, ki je tudi letos k udeležbi pritegnil zavidljivo število sodelujočih iz Slovenije in tujine. Letos je bilo geslo tabora 'Veselje je pri nas', in res je vesela pesem zadonela iz preštevilnih grl, saj šentviški tabor ostaja največji tovrsten dogodek pri nas. Prireditev sicer poteka v organizaciji upravnega odbora tabora, Občine Ivančna Gorica, Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, OŠ Ferda Vesela ter krajanov in društev iz Šentvida.
Tabor se je letos otvoril v soboto ob 20:00 v dvorani OŠ Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični s koncertom zamejskih pevskih zborov ter slovenskih zborov iz drugih držav, večer pa je zaokrožila Godba Stična. Glavnina programa pa se je zvrstila v nedeljo, ko je slavnostni opoldanski povorki sledil koncert združenih pevskih zborov, ki ga je prenašala tudi TV Slovenija. 
Da se ne bi zborovski pevski glasovi popolnoma iztrošili, pa je v nedeljo popoldan poskrbela skupina Calypso na veselici, ki jo je organiziralo Prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični. Veselja in pesmi ni manjkalo, in tabor je zagotovo upravičil letošnje geslo. Veselje je zares bilo pri njih!

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!