Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
2°C
-5°C
JUTRI
0°C
-2°C
Deli
1767

Jubilejni 20. Anin sejem v Višnji gori

Zadnji konec tedna v juliju se v Višnji Gori pripravlja jubilejni Anin sejem, ki bo že kar dvajseti po vrsti. Turistično društvo Višnja Gora se je v sodelovanju z ostalimi višnjanskimi društvi zopet izkazalo pri pripravi programa. Ta bo namreč potekal kar tri dni, od petka, 28. julija, do nedelje, 30. julija, ponudil pa bo pestro paleto raznolikih dogodkov, ob katerih ne bo nikomur dolgčas. 
Program se bo v petek zvečer ob 20. uri začel z odprtjem razstave fotografij Jake Bregarja v Mestni hiši. Večer bo z glasbo popestril trio Po3ca. V soboto popoldan ob 18. uri se boste najprej lahko udeležili svete maše v cerkvi Sv. Ane, po kateri bo sledil koncert KUD-a Zagradec. Ob 20:30 pa se bo dogajanje preselilo na Mestni trg, kjer bo kulturno društvo Sv. Mihaela iz Grosuplja uprizorilo slavno Kozlovsko sodbo v Višnji Gori, nastopili pa bodo tudi folkloristi skupine Tine Rožanc in pa nkadu jutarist Maj Vrhovec.
Večina dogajanja se bo zgostila v nedeljo, ko bo v Višnji Gori glavni semanji dan. Takoj po maši ob 8. uri bo mestni klicar ob 9. uri oznanil začetek sejma, nastopil pa bo tudi še ob 11h po drugi maši. Do 13. ure se bodo v sklopu obsejemskih prireditev zvrstili jezdeci na konjih, vozovi s konjsko vprego, starodobna vozila, nastopile bodo Žužemberske pevke in Čotove pevke iz Društva Ravnovesje Pijava Gorca, pa lajnar, ustvarjalne delavnice in srečelov. Udeležili se boste lahko vodenega ogleda po Višnji Gori, si ogledali dejavnosti Čebelarskega društva Stična in prikaz predelave lanu, kaznovali grešnega kozla in si ogledali polžje dirke. Polže boste lahko tudi poskusili, saj bo potekala degustacija pravih polžev, tisti manj drzni pa se boste lahko posladkali s skrivnostno sladico v obliki polža. 

Vabljeni!

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!