Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Glasbena skupina Amabile pripravila koncert, ki bo vedno znova budil spomine

Članice Glasbene skupine Amabile so v soboto, 16. februarja 2019, pripravile ponovitev svojega tretjega samostojnega koncerta z naslovom Moje stezice. Dogodek, ki je potekal v kulturnem domu v Zagradcu, je privabil številne obiskovalce, med katerimi je bil tudi podžupan Občine Ivančna Gorica, gospod Tomaž Smole. Večer, ki so ga dekleta posvetila dvema dragima osebama, Poloni Hrovat in staremu očetu Cirilu Hočevarju, je bil poln spominov in prav nikogar ni pustil ravnodušnega.
»Ko te nori vsakdan s svojim hitenjem znova močno utrudi, spomni se tistih stezic, ki te popeljejo v kraje, kjer je tvoje srce najraje. Tam tudi hitenje izgleda drugače, tam četudi si sam, je mir v tebi in s teboj.«

S temi besedami, ki jih je napisala Polona Hrovat, je ena od pevk obiskovalce popeljala v sobotni koncert. V koncert, prepleten z odlično odpetimi pesmimi, mladostno energijo, silovitimi čustvi in besedami. Poloninimi besedami, ki jih je napisala prav za ta koncert. Dekleta so koncert posvetila predvsem njej, prijateljici, zaupnici, mentorici in organizatorki, ki je nepričakovano in prehitro zapustila svet. Ostale so njene lepe besede, s katerimi so nas pevke popeljale po stezicah spominov na trenutke, doživete z njo.

Monika in Manca Hočevar ter Polona in Nika Škoda so se predstavile z izbranimi slovenskimi in tujimi pesmimi, s katerimi so navdušile. Med odpetimi pesmimi je bil Slavolok, ki so ga krstno izvedle novembra na regijskem srečanju pevskih zasedb, na katerem so bile tudi nagrajene. Koncert so sklenile z avtorsko pesmijo Sanjam, ki jo je napisala Polona Škoda in so jo prijateljice tudi že posnele v studiu. Na koncertu so dekleta nekatere pesmi spremljala z igranjem na svoje inštrumente – violino, violončelo, flavto, kitaro in klavir. S svojim prepričljivim nastopom in čudovitim podajanjem besedil so obiskovalce, ki so jih pospremili z bučnim aplavzom, spravile na noge in v njih vzbudile spomine na tiste, ki jih sicer ni več med nami, a hkrati vseeno vedno ostajajo prisotni. V spominih in pesmih. Kakor ostajajo prisotne pesmi, ki nam jih članice Glasbene skupine Amabile vedno znova podarjajo in v nas, poslušalcih, budijo hvaležnost. Hvala vam.

Oglejte si tudi