Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
17°C
4°C
JUTRI
17°C
4°C
955

Evropski projekt KNOTS! – Knowledge, NOT Skepticism! (KONOTS! – Znanje, NE skepticizem!)

V začetku letošnjega julija je luč sveta zagledal zanimiv evropski projekt v katerega je vključena tudi občina Ivančna Gorica. Predstavitvi projekta je sledilo tudi prvo srečanje vseh partnerjev, ki se bodo nekajkrat srečali tudi v prihodnjih 24 mesecih, kolikor časa projekt traja. Eno od srečanj bo predvidoma spomladi 2019 potekalo tudi v Ivančni Gorici.
Prvo srečanje, ki se je začelo 2. avgusta 2018, je potekalo v italijanskem mestecu Castiglione in Teverina v pokrajini Lazio. Projekt KNOTS! – Knowledge, NOT Skepticism! (KONOTS! – Znanje, NE skepticizem!), ki ga preko občine Repashuta iz Madžarske financira Evropska unija iz programa Evropa za državljane, je tako zružil predstavnice in predstavnike iz številnih občin iz vse Evrope: Repashuta in Bukkszentkereszt (Madžarska), Vila Nova de Cerveira (Portugalska), Herrera del Duque (Španija), Lanškroun (Češka), Siret (Romunija), Wieliszew (Poljska), Amt Trittau (Nemčija), Derynia (Ciper), Herceg Novi (Črna gora), Mellieha (Malta) in Ivančna Gorica (Slovenija) ter združenja EILD (Grčija). Na prvem sestanku so potekali pogovori o predanosti promociji dialoga na temo evro-skepticizma in tveganj, ki jih povzročajo aktualni problemi v evropskem prostoru. Vsaka delegacija je na srečanju skozi razpravo in izmenjavo mnenj predstavila svoje lokalne skupnosti.
V času srečanja so potekali tudi obiski posameznih združenj in zvez ter vodeni ogledi okolice mesta Castiglione ter italijanskega glavnega mesta Rim, vse z namenom povezovanja med delegacijami in lokalnim prebivalstvom ter predstavitve samega mesta gostom iz celotne Evrope.
Pomembnost organizacije prvega srečanja v projektu KNOTS! je poudaril tudi župan mesta Castiglione in Teverina g. Mirco Luzi, ki si jo šteje v veliko čast celotnega mesta in mestne uprave ter dodal, da so srečanja med evropskimi državljani ključna za ozaveščanje prebivalcev o pomembnosti posredovanja pravih informacij o ključnih mednarodnih temah in o evropskem zakonodajnem procesu, ki zagotavlja pozitivno prihodnost Evropske unije, še posebej v obdobjih krize, ko se evropski narodi izolirajo in zapirajo vase.

Občina Castiglione in Teverina je dogodek soorganizirala s pomočjo organizacijskega odbora ter organizacij ProLoco in Banda di Castiglione. Posvetovanja in koordinacijo je izvajala agencija ACE20.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi