Z veseljem vas vabim na predavanje z degustacijo: fermentacija — žive, dišeče, mehurčkaste čarovnije v kozarcu.
Na interaktivnem predavanju izveš, kaj fermentacija pravzaprav je, katere vrste poznamo in zakaj jo obožujem že štirinajst let.
Govorili bomo o tem, kako lahko s pomočjo živih kultur okrepiš prebavo, dvigneš energijo in povabiš več vitalnosti v vsakdan.
S sabo bom prinesla svoje zveste spremljevalce — kombučo, mlečni in vodni kefir, droži Rudla, kak kozarček fermentirane zelenjave, pa različne kefirjeve dobrote ter seveda kruh in pogačo z drožmi, da jih skupaj pokusimo.
Z drožmi pečem že trinajst let, fermentiram pa štirinajst. Tako da lahko ugibaš, katera kultura je bila prva v moji kuhinji, zaupam ti v torek. Iz preprostega poskusa v domači kuhinji se je rodila čista ljubezen, ki me je popeljala po svetu — skozi knjige, delavnice in srečanja z ljudmi, ki jih združuje ljubezen do žive hrane.
Sem Anita Šumer, avtorica knjig Drožomanija, Slana in sladka drožomanija ter Umetnost krašenja kruha — nagrajene kot najboljša kuharska knjiga na svetu. Vse tri knjige (in nekaj svojih kultur) bom imela s sabo tudi za nakup.
Lepo vabljeni! Naj fermentira in zadiha življenje!
Anita Šumer

