Organizator: DRUŠTVO ZA SODELOVANJE, RAZVOJ IN POVEZOVANJE PODEŽELJA SRP
Kontaktni podatki organizatorja: drustvo.srp@gmail.com, 041 538 876.
Vstopnina: 109 EUR
https://www.drozomanija.si/trgovina/sola-drozopeke/delavnice-v-zivo/delavnica-v-zivo-2025-fermentacija-carovnija-zivljenja-v-kozarcu-lavriceva-koca-na-gradiscu/
Želite odkriti, kako lahko s pomočjo živih kultur izboljšate svoje počutje?
Vabljeni na praktično- izkustveno delavnico fermentacije z Anito Šumer. Delavnica ni le učenje tehnik, je izkušnja, novo znanje in spoznanje o koristi fermentirane hrane za naše zdravje: podpora črevesnemu mikrobiomu, lažja prebava in manj napenjanja, več energije in vitalnosti, sijoča koža, ...
Kaj vse doživite in osvojite na delavnici?
- preproste načine za nego kombuche, mlečnega in vodnega kefirja,
- pripravite svoj kozarec fermentirane zelenjave in ga odnesete domov,
- spoznate postopke za fermentirano maslo, kislo smetano in sirni namaz,
- naučite se pripraviti hidracijski napitek z elektroliti,
- okušate vse fermentirane dobrote, tudi kruh z drožmi.
Kaj odnesete domov- paket v vrednosti več kot 77 EUR!
- kulturo kombuče ( domače in eko ) izpod rok Anite Šumer,
- zrnca vodnega kefirja podjetja KREPKO ( ekološko ),
- gobico mlečnega kefirja podjetja KREPKO ( ekološko ),
- kozarec fermentirane zelenjave- vse sestavine so domače in ekološke,
- knjižico z navodili in recepti,
- svinčnik za zapiske.
Fermentirajmo skupaj!
Kdaj: v četrtek, 16. 10. 2025 ob 17.30 uri
Kje: Lavričeva koča nad Šentvidom in Stično


