Ig

DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
12°C
Oceni objavo

Zlat zaključek uspešnega leta

Lucija Ana Dragaš zaokrožila leto
Letošnje šolsko leto je bilo za Glasbeno šolo Emil Adamič izjemno uspešno. Po jesenskih in zimskih uspehih na tekmovanjih, so nas učenci z medaljami razvajali tudi v pomladi. Lucija Ana Dragaš nas z odličnim občutkom igranja ter samozavestnimi nastopi vedno znova razoroži in očitno ima enak učinek tudi na strokovne ocenjevalce na tekmovanjih.

V letošnjem letu končuje 4. razred violine pod strokovnim vodstvom profesorice Tine Blaznik. Aprila in maja se je udeležila še dveh tekmovanj. Na 2. Mednarodnem tekmovanju Matije Bravničarja je osvojila zlato priznanje in 2. nagrado tekmovanja. Na tekmovanju Mladi violinist, ki ga prireja Društvo akademskih glasbenikov, pa je osvojila celo 1. nagrado tekmovanja in  naziv Zlati violinist. Ob spremljavi korepetitork Maruše Frelih in Katje Kos je pokazala, da se z veliko truda ob nespornem talentu da narediti ogromno in da nobena minuta vadbe ni vržena stran.

Družbo pri njenih uspehih ji dela tudi Ignacij Dolinar pod strokovnim vodstvom Mateja Rihterja, ki je po zlatem priznanju na TEMSIG-u, pobral še zlato priznanje in 2. nagrado na Mednarodnem tekmovanju Bolero v Muti. S svojo trobento je postal že kar nepogrešljiv del tekmovanj v svoji kategoriji.

Vendar ob vseh uspehih ne gre pozabiti še na tiste male uspehe, ki še zdaleč niso nepomembni. Prav vsak učenec, mladi glasbenik, ki je uspešno končal leto, si zasluži priznanje za vložen trud in opravljeno pot. Pomembno je vztrajati na poti, saj največja nagrada sledi z znanjem igranja instrumenta. Ob koncu leta se kolektiv Glasbene šole Emil Adamič zahvaljuje vsem učiteljem za strokovno vodenje, učencem za vse predane ure glasbi, staršem za premnoge vzpodbude in podporo ter tudi zaposlenim na osnovnih šolah, kjer gostujemo, za odlično in plodno sodelovanje. Prav vsak je doprinesel kamenček v mozaiku.

1/5

Ignacij Dolinar na trobenti

Lucija z Marušo Frelih

Lucija z Tino Blaznik in Katjo Kos

Ignacij Dolinar

Ignacij na tekmovanju Bolero

                                                   

Janez Dolinar, GŠEA

Oglejte si tudi