Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Vrh Slemenove špice

Zadnjo soboto v avgustu smo se tekačice odločile, da odidemo v hribe in sicer na vrh Slemenove špice. Pohoda smo se udeležile Branka, Ivanka, Jana,  najmlajša Inna in moja malenkost.

Tokrat nam je bilo vreme naklonjeno. V načrtu smo imele sicer pohod na Triglav, vendar nam je zadnji trenutek organizator odpovedal.

Ni nam dalo miru, zato smo rekle in se zmenile, da vseeno nekam odrinemo. Plan je bil Slemenova špica 1911 m.

Zgodaj zjutraj smo se odpeljale proti Vršiču, pustile avto in krenile z nahrbtniki, pohodnimi palicami v hrib. Le kdo ne pozna Jalovca s Slemena. Skoraj na vsakem koledarju vidimo manjše jezerce in zadaj občudovanja vredno goro. Slemenova špica se nahaja le nekaj deset metrov nad jezerci. Pogled na Jalovec nam lahko ustavi le megla, mi smo imeli lepo sončno vreme. S špice se lepo vidijo skakalnice v Planici in vrhovi nad dolino Tamar. V steni je občudovanja vredno se ustavili in pogledati v skale, kjer se vidi obraz, imenovan Ajdovska deklica.

Na pohodu je bilo toplo, lepo, srečali veliko tujcev, se veselo pozdravljali, opazovali čudovito naravno z lepo podrastvo, bujno zelenje in vonjale zelo dišeče ciklame.

Malo nižje smo se ustavile pomalicale, družbo na so nam delale ovce. Zelo zadovljne smo se vrnile v dolino, se spotoma ustavile še pri Ruski kapelici, nabrale nekaj jurčkov, marel in za piko na i najpogumnejše zaplavale v jezeru Jasna.

Kljub temu, da tokrat nismo osvojile vrha Triglava, nas bo Triglav počakal na naslednje leto. Vse zadovoljne smo se vrnile domov.

Pohodniški pozdrav,

Vesna Novak

 

Oglejte si tudi