Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Tek v Veroni

Otvoritev tekaške sezone v Veroni
Otvoritev tekaške sezone smo naredili na pustno soboto dne 14.02.2015, ko smo se z Urbanimi tekači odpravili na mali maraton v Verono.

Zgodaj zjutraj smo se odpravili z avtom proti Veroni. Po 4 urah vožnje, slabega vremena, saj nas je skozi cel dan spremljal dež smo na sejmišču prevzeli štartne številke, prejeli lepe majice, se zadržali eno uro in odpravili proti hotelu Mastino. Popoldne je sledil sprehod z dežniki po Veroni, ogled najbolj znanega balkona Julije in Romea, ogled Basilice di S. Anastasie čudovite mogočne katedrale, obisk zelo lepih trgovin s spominki. Ogledali smo si tudi poslikavo telesa. Na ulicah so igrali in oblečeni v pustne maske skupine in zabavale mimoidoče. Vzdušje je bilo nepozabno. Proti večeru pa smo se odpravili na večerjo in po dolgem in napornem dnevu kmalu odpravili k počitku.

Naslednji dan je sledil pol maraton 21 km do začetka starta 4 km ogrevanje.

Verona je najbolj znana  po odlično ohranjeno rimski areni iz začetka našega štetja, za katero pravijo, da je tretji največji še stoječi rimski amfiteater na svetu.

Pol maratonska pot je bila speljana skozi čudovite ulice, kjer se prepletata zgodovina in umetnost, ker je organizirano v sklopu prireditev na temo Romeo in Julija. Organizirano je bilo v času Veronskega karnevala in so bili zadnji metri do cilja speljani skozi areno po modri preprogi, kar je naredilo tek še posebej svečano.

Teka na 21 km smo se udeležili Franci Pavlinjek, Vesna Novak in Franci Jamnik in za zaključek prejeli lepe spominske medalje. Pozno popoldne smo se vrnili domov polni lepih vtisov na nepozabno Verono.

Vesna NOVAK

Oglejte si tudi