Logo MojaObčina.si

Ig

JUTRI
27°C
14°C
SOB.
29°C
16°C
6847

Olimpijska bakla na Igu

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) ob podpori regijskih pisarn in zunanjih izvajalcev, ter  občin pripravlja prav poseben projekt "Slovenska olimpijska bakla", ki bo na obisku v vseh 212 slovenskih občinah in to v 81 dneh in v prihodnjem tednu obišče tudi občino Ig. Poneslo jo bo več kot 5000 tekačev, ki bodo ob tem pretekli razdaljo do Tokia, to je 12.000 kilometrov.  Potovanje slovenske bakle traja  od 3. maja, s startom v Bovcu in do 23. julija 2021, s ciljem v Ravnah na Koroškem. To je hkrati začetek olimpijskih iger v Tokiu. 

Namen projekta je promocija športa, povezovanje ljudi, mladih in rekreativnih športnikov z vrhunskim športom, pa tudi širjenje olimpijskih vrednost in simbolov ter olimpijskega gibanja in izražanje podpore slovenskim olimpijcem na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, ki bodo na sporedu od 23. julija do 8. avgusta letos.

Občino Ig bo bakla obiskala v ponedeljek, 24. maja 2021.

Slovenska bakla tehta ok. 2 kg; spremstvo naj bi štelo od 3 do 4 tekače (vsi tekači naj bi nosili baklo). Vsak nosilec bakle prejme kovinsko zapestnico, ki jo zagotovi OKS-ZŠZ in agencija SportMediaFocus. Za enotne majice za tekače znotraj občine Ig bo poskrbela Športna zveza Ig.


Urnik obiska bakle na Igu:

– 9.00 Vrbljene – odhod s konjsko vprego

– 9.30 Podružnična šola Iška vas:

           predaja bakle pred POŠ Iška vas, kratek kulturni program

– 10.00 OŠ Ig:

            nagovor ravnateljice in župana

            nagovor predsednika Športne zveze Ig

            prikaz novega športa na Olimpijskih igrah v Tokio - karate (izvedba kate, športne

            borbe), Karate-do klub Ig Shotokan

– 10.15 Odhod

– 11.00 Predaja na občinski meji na cesti Ig–Škofljica.


Več o Slovenski bakli si lahko preberete na spletni strani.


Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi