Logo MojaObčina.si

Ig

DANES
17°C
10°C
JUTRI
18°C
11°C
1888

Mini olimpijada treh občin, tokrat na Škofljci

Športna zveza Škofljica je skupaj z Športno zvezo Ig, Zvezo športnih organizacij Grosuplje in Olimpijskim komitejem Slovenije - ZŠZ,  v četrtek, 26. septembra 2019 prvič organizirala MINI OLIMPIJADIO.  
Prireditev je bila izvedena na zunanjih igriščih in travnatih površinah pri osnovni šoli Škofljica. Program se je pričel ob 9.15 s čisto pravim olimpijskim protokolom in kasneje z športnimi izzivi, katere so pripravila športna društva in klubi  iz treh občin. Uvodoma sta vse prisotne pozdravila Milan Knez, predsednik Športne zveze Škofljica in ravnatelj Osnovne šole Škofljica, Roman Brunšek. Nekaj vzpodbudnih besed je mladim olimpijcem namenil tudi  udeleženec olimpijskih iger, Mitja Petkovšek, eden najuspešnejših slovenskih orodnih telovadcev. Največje uspehe je dosegel na bradlji, kjer je postal dvakratni svetovni in štirikratni evropski prvak. 

Preko 300 udeležencevi, učencev drugih in tretjih razredov osnovnih šol iz Škofljice, Iga in Grosuplja, so se na privlačen način seznanili in nekateri opravili prve korake v nogometu, košarki, rokometu, baseballu, taekwondoju, karateju, cheer plesu in orodni gimnastiki.

Nadobudne športnike je obiskal tudi župan občine Škofljica, Ivan Jordan in lisjaček Foksi. Športne izzive so pripravili ŠRD Škofljica, Taekwondo klub KANG Škofljica, KŠD Frklje Škofljica, Košarkarski klub  – Grosuplje-moški, Košarkarski klub Grosuplje – ženske, NK Brinje Grosuplje, Karate DO klub Ig shotokan in Baseball klub Ig. 

Ob koncu so bili vsi udeležnci tudi zmagovalci, vsi so prejeli posebna priznanja in skromno darilo.

Naslednje leto pa se vidimo na Hipodromu Vrbljene.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi