Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

Vas zanima kaj se najpogosteje znajde v kanalizacijskem odtoku, pa vanj zagotovo ne sodi?

Vas zanima kaj se najpogosteje znajde v kanalizacijskem odtoku, pa vanj zagotovo ne sodi?

Marsikateri ostanki kosila pristanejo v straniščni školjki in končajo kot obrok številnim podganam. Izboljšajte svoj odnos do vode in pomagajte zmanjšati možnost porasta škodljivcev.

Ali veste, da se količine onesnažene odpadne vode v zadnjem letu povečujejo in da k temu prispeva tudi naše (ne)odgovorno ravnanje?

 

OBLAČILA

Zakaj bi kdo sploh pomislil, da bi v kanalizacijo odplakoval stara oblačila ali rjuhe? Zelo težko je razumeti, kako se to sploh odplakne po ozkih ceveh, vendar se dejansko dogaja. Omenili so, da zaposleni v kanalizaciji velikokrat najdejo spodnje hlače, kar je v bistvu že dovolj čudno, ko pa so našli rjuhe, so bili brez besed.

OGORKI, MAŠČOBA, OLJE

Tudi ogorki so velikokrat odplaknjeni. Ljudje verjetno mislijo, da je to bolje za okolje, in jih preprosto odplaknejo. Tudi maščoba in olje velikokrat pristaneta v kanalizaciji. Ker ju ne moremo zliti v odtok kar v kuhinji, ju zlijemo v školjko. Vendar če olja ne zlijemo v kuhinjski odtok, ga tudi ne bi smeli v stranišče, saj odtoke zlahka zamaši ali pa v ceveh nastanejo gore maščob.

VLAŽILNI ROBČKI

Največ težav v kanalizaciji pa povzročajo na videz nedolžni vlažilni robčki. Ker so videti zelo podobno kot WC-papir, ljudje mislijo, da jih lahko odplaknejo. Omenil je tudi, da se robčkov ne sme odplakovati ter da je odstranjevanje teh zelo drago. To je vzrok kar 75 odstotkov zamašitev cevi. 

 

 

Oglejte si tudi