Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Pridružite se dnevu za spremembe

Pridružite se največji vseslovenski prostovoljski akciji, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti. Že vse od leta 2010 v začetku pomladi Slovenska filantropija s sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! nagovarja prebivalce Slovenije, da zavihajo rokave in skupaj vsaj za en dan postanejo prostovoljci in prostovoljke.

Očistimo Rakovnik!


V okviru akcije bomo tudi mi na Stičišču Središče, Zavod Nefiks, organizirali lokalno čistilno akcijo.
Namen akcije je povezati lokalne prebivalce, pobrati odpadke na skupnih prostorih ter preživeti dan v družabnem in povezovalnem duhu.

Glavni del akcije predstavlja pobiranje odpadkov v naravi v okolici igrišč in jezer na Rakovniku, na območju Društva upokojencev Krim Rudnik in okoli stanovanjskih blokov.


Spletni del akcije bo potekal preko Facebooka, kjer bomo objavljali vaše fotografije pobrani odpadkov. Vsi, ki se nam boste pridružili v tem delu, nam pošljite fotografije čiščenja, odpadkov in dopišite količino (20 mask, 3 vrečke odpadkov, ..). Fotografije pošljite na sticisce@nefiks.si ali preko FB na @SticisceSredisce.


Akcijo organiziramo v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Rudnik.


Na daljavo skupaj proti osamljenosti - družabni zoom dogodek


V petek bodo naši prostovoljci poklepetali z varovanci domov upokojencev in vsemi, ki jim je do pogovora o osebnem počutju, željah, izzivih, življenju v koronačasu in nasploh. Pogovor bo potekal preko telefona in Zooma, čemur bodo sledile družabne igre preko Zooma.


Med 15.00 in 17.00 nas pokličite na 040 698 915.

Zoom dogodek s klepetom in družabnimi igrami pa bo potekal od 15.00 do 19.00 na tej povezavi.


Vabljeni, da se nam pridružile!


Vir in foto: Slovenska Filantropija, Stičišče Središče

Oglejte si tudi