Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Ižanski sejem dobro obiskan

IŽANSKI  SEJEM, je bil v soboto 13. september 2014.

 

Sejem, ki smo ga po enoletnem premoru ponovno postavili, letos pač zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer pod šotorom, je dosegel svoj namen. Razstavljavci so se kljub vremenu lepo odzvali vabilu na sejem in predstavili svoje produkte širši množici.

Pohvalno je, da so se na sejmu s svojo dejavnostjo predstavila domača društva in podjetniki, prišli pa so tudi iz bližnje in širše okolice Ljubljane.

Na sejemsko dogajanje smo poskušali vključiti predvsem rokodelce in razstavljavce z izdelki domače obrti, predvsem pa je merilo to, da so izdelki slovenskih izdelovalcev. Do neke mere nam je letos to tudi uspelo Vreme nam sicer ni dalo možnosti, da bi stojnice lahko razporedili po obeh parkiriščih okrog občine, vendar je bil obisk vseeno lep.

Otvoritveni nagovor je imel župan Janez Cimperman s člani Čebelarskega društva Ig in njihovo himno v ozadju.

V sklopu sejma so se vrstile tudi otroške delavnice, ki jih je pripravilo TD Kurešček in nastop čarovnika Jole Cole.

V popoldanskih urah so sejemsko dogajanje popestrile s svojim nastopom članice plesne skupina Viva z orientalskimi plesi. Nekaj pesmi pa sta zapela tudi Jasna Martinjak in Roman Povše.

V sklopu sejma je potekalo tudi tekmovanje v pripravi jedi »na žlico« pokal Šefla, na stojnici Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi pa sta uda oz. člana društva poskrbela za degustacijo praženega krompirja. Upamo da ni nihče ostal lačen.

V imenu občine se zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli pomagali pri sejmu, vsem, ki ste se, ali se niste udeležili letošnjega sejma pa kličemo na snidenje prihodnje leto.

Hvala tudi moderatorki Andreji Zdravje za povezovanje dogajanja na sejmu.

 

Marica Zupan,

Občinska uprava

Oglejte si tudi