Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Župan Janez Cimperman na obisku v Občini Hodiše-14.,15. maj 2019

na povabilo župana avstrijske občine Hodiše ob jezeru, Karla Dovjaka se je župan Občine Ig s sodelavkami iz občinske uprave udeležil srečanja o projektih UNESCO Svetovne dediščine kolišč.

Srečanje se je udeležil tudi direktor Krajinskega parka Ljubljansko barje Janez Kastelic s sodelavko Mašo Bratina.

Prvi dan obiska se je župan Cimperman srečal z županom g. Dovjakom in deželnim glavarjem dr. Petrom Kaiserjem v turističnem objektu Pyramidenkogel, kjer je bilo odprtje razstave "Okno v UNESCO kulturno dediščino" in predstavitev brošure, ki jo je izdal koordinacijski odbor UNESCO kolišč v katerem so Švica, Avstrija, Francija, Italija, Nemčija in Slovenija.  Srečanje z župani je namreč potekalo istočasno s srečanjem Mednarodnega koordinacijskega odbora UNESCO kolišč (ICG) v katerem je predstavnik Slovenije Dejan Veranič.

Naslednji dan je v občinskih prostorih sledila predstavitev koliščarskega projekta, ki ga pripravlja občina Hodiše skupaj s kuratorijem avstrijskih kolišč in predstavitev projekta Občine Ig "Interpretacija biotske raznovrstnosti in dediščine kolišč na Ljubljanskem barju", ki ga je predstavila arhitektka Nataša Pavlin iz ateljeja Ostan Pavlin.

S predstavljenim koliščarskim projektom želi občine Hodiše ob jezeru na nov inovativen in sodoben način prikazati njihovo obdobje kolišč z razglediščem in pontonskim mostom, ki bo zgrajen okoli ostankov kolišč, ki so vidna v Hodiškem jezeru.

Avstrijski predstavniki so bili nad predstavitvijo našega projekta zelo navdušeni, predvsem nad tem, da smo s projektom že v fazi izvedbe, s pridobitvijo evropskih sredstev in samim izgledom objektov. V razgovorih, ki so sledila se je ugotovilo, da imata občini veliko skupnega, zato je tudi sledilo povabilo našega župana na ponovno srečanje na Igu.

 

Občinska uprava

Marica Zupan

Oglejte si tudi