Logo MojaObčina.si

Ig

JUTRI
3°C
0°C
NED.
3°C
-5°C
6847

Spremljanje vodostaja reke Iške

Župan občin Ig, Janez Cimperman je v nedeljo zjutraj zaradi naraščajoče reke Iške, sklical nujni sestanek Gasilske zveze Ig in štaba CZ Občine Ig.
Župan je pozval poveljnike in predsednike vseh 10 društev v občini na stalno pripravljenost v prihajajočih dneh in spremljanje vodostaja in pretoka reke Iške. Preverili so stanje zaloge protipoplavnih vreč  in ugotovili, da jih je dovolj, v kolikor se pokaže potreba po več, se bodo še sproti dobavljale. Prav tako je že naročen pesek, ki se bo v nedeljo do popoldnega dostavil v nižje ležeča naselja naše občine ob reki Iški.
Vse občane pa pozivamo, da pred morebitnim razlivanje vode in poplav izpraznijo nižje ležeče predele hiše - kleti in preselijo stvari v višja nadstropja, prav tako, da odpeljejo svoje avtomobile na varno. 
Župan je sklenil sestanek z upanjem, da nas tokrat ne bo prizadelo najhuje in z zaupanjem v naše prostovoljne gasilce, ki svoje delo dobro opravljajo.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.

Rahini Ghani 17. 09. 2017

G. župan Oktobra leta 2016 ste v Mostiščarju objavili, da ste končno dobili grad. dovolenje za izgradnjo protipoplavne zaščite za Brest in da boste z deli pričeli oktobra ali novembra, odvisno od vremena. Sevea se zgodili ni nič. Letos maja spet udrana novica da bo država dala denar za projekt zaščite Bresta. Kot da bi pozabili an lastno obljobo oz. izjavo okotbra 2016, kot da je niste podali. No od maja do sedaj isto nič, čas poplav je pa tu. Toliko vreč kot naj bi Brest potreboval za vsaj dobro zaščito hiš v Brestu nikoli ne bo. Logčno bi bilo narediti z vrećami obrambni ščit tam kjer Iška udai ven in gre proti Brestu. V osmih letih niste naredili prav nič. Lani ste dali obljubo da bodo začeta dela oktobra ali novembar odvisno od vremane pa nič.... če bo Brest, Matena... še nekrat pod vodo si zagotvo ne zaslužite mandata. Ni ga vodovoda, kanlaizacije, cesete.... ali katerega koli projekta, ki bi lahko bil bolj nujen od zaščite ž ivljenj in premoženja Iga v teh osmih letih pa je biulo kar nekja investicij, dve poplavi grozi tretja a narejenega ni parv NIČ kljub oblčjubi oktobra v Mostiščarju: http://www.obcina-ig.si/wp-content/uploads/2013/01/Mostiscar-oktober-2016.pdf

Drago Stanovnik 25. 09. 2017

Spoštovani. Na lokacijah rednih poplav teh verjetno ni mogoče preprečiti. Če pa bi pri odtekanju vode koristilo redno vzdrževanje, ozoiroma poglabljanje strug vodotokov in utrjevanja bregov, bi se morali lotiti prav tega. To seveda ni nič novega, saj so material iz strug odvažali tudi že vaši predniki in ga koristno uporavljali za gradnjo, nasipanje cest, postavljanje vodobranov in še za druge koristne dejavnosti. Prav zaprav sodi praznjenje dna struge v izročilo kulturne dediščine podobno, kot v Savinjski dolini prikazujejo spravljane lesa po vodi v dolino.