Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Podkrimski pustni karneval

Ig so v soboto, 25. februarja 2017 že tradicionalno preplavile pustne maske na 19. Podkrimskem pustnem karnevalu. Množica obiskovalcev je bila v pričakovanj povorke, ki se je odvijala po Baniji in Ljubljanski cesti. V povorki po ižanskih ulicah se je v svojih kreacijah predstavilo 30 skupin. Dogodek je prepoznaven že daleč izven občine in ponosni smo, da ga obišče tako veliko skupin in še veliko več obiskovalcev.

Za lep začetek sončne pustne sobote je že dopoldan v šotoru pred stavbo Občine Anita poskrbela, da so bile pustne šeme lepo namazane, otroke je zabaval klovn Žare. Na koncu pa je pod budnim očesom strokovne komisije razglasil še tri najlepše otroške maske.

 

Na parkirišču pred občino so na stojnicah naša društva ponujala pustne dobrote. Lahko ste se okrepčali na stojnici Društva Zapotok, KD Mokrc in Društva žena in deklet na podeželju Ig.

Ob 14. uri pa je šlo zares in s himno karnevala, ki jo pojejo Borovničke se je karneval pričel.

V sprevodu je sodelovalo 14 skupin domačih društev. Še posebej so bili lepi Pingvinčki in Vrtca Ig in Puzzle iz Osnovne šole Ig. Med ostalimi pa so še posebej navdušile

skupine iz Iške Loke, Kota. Sodelovale pa so še: skupina iz društva za baseball in softball, iz TD Krim, TD Kurešček, PGD Iška vas, PGD Vrbljene Strahomer, ižanska kamela.

Sledile so jim skupine iz PGD Jezero, TD Suha Krajina, ŠKTD Lokvanj, dve skupini iz Ribnice, Bevške maškare, Šjme iz Vrbova, Halubajski zvončari iz Viškova in seveda nepogrešljiva skupina kurentov iz Pobrežja.

 

Program povorke je povezoval France Peternel.

Po končani povorki je pod šotorom zabavala maškare skupina France, Korado in Krila.

Marica Zupan

Občinska uprava

 Foto: Bolha Gregor, Zupan Matjaž

Oglejte si tudi