Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

22. Podkrimski pustni karneval uspel

Na pustno soboto, 22. februarja se je središče Iga odelo v karnevalske barve – odvijal se je 22. Podkrimski pustni karneval. Veselo dogajanje se je začelo ob 11. uri s programom za otroke. Anita je skrbela za poslikavo obrazov otroških mask, za klovnovski zabavni program je bila zadolžena Klovnesa Pesa, izbrali smo tudi najlepše otroške maske.    

Vrhunec karnevalskega dogajanja je bila povorka mask, ki se je vila po ulici Banija vse do glavnega prizorišča na krožišču, kjer se je zbrala množica obiskovalcev. V povorki je sodelovalo prek 25 različnih skupin, na čelu z maskotama karnevala – Podkrimskim in Povodnim možem. V prvem delu so se predstavile maske domačih društev ter iz raznih krajev Ljubljanskega barja, na koncu pa so zimo preganjale še tradicionalne maske  – s štajerskega konca so prišli rusa, orači, pokači in koranti, z Ilirskobistriškega šjme in iz zaledja hrvaške Reke halubajski zvončarji.    

Pustno rajanje se je nadaljevalo pod šotorom ob zvokih Tria Utrip.  

Ob koncu se zahvaljujemo vsem sodelujočim, ki so prispevali, da smo 22. Podkrimski pustni karneval, uspešno spravili pod streho.  

Maja Zupančič

Foto: Matjaž Zupan, Gregor Bolha

Oglejte si tudi