Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Informacija o cepljenju proti Covid-19

Zdravstveni dom Ljubljana, ki je eden od cepilnih centrov cepljenja proti COVID-19, sporoča, da skladno z nacionalno strategijo cepljenja pričenjajo s cepljenjem tudi za občane občine Ig.

Najprej bodo pričeli s cepljenjem oseb starejših od 80 let, nato bodo nadaljevali s cepljenjem oseb starejših od 60 let, postopoma glede na starost in kronične bolezni (najprej stari 80 let ali več, nato 70 let ali več itd.) in na koncu ostalo populacijo.

Mlajši od 60 let, brez pridruženih bolezni, se lahko naročijo na cepljenje preko e-Uprave. Od tam bodo nato na cepljenje tudi vabljeni. Starejši od 60 let in mlajši, ki imajo kronične bolezni, pa naj se naročijo pri izbranem osebnem zdravniku. 

Ambulanti splošne medicine naši občini, že sprejemata naročila na cepljenje, izključno njihovih pacientov in ne vseh občanov.  
Ambulanta dr. Marije Gašperšič Štefančič, sprejema naročila
na elektronski naslov: drstefancic@gmail.com, izjemoma lahko tudi na telefon: 01 2863 833 ali na telefon 031 664 811,

Ambulanta dr. Stanislava Ostanka, sprejema naročila na cepljenje na elektronski naslov: info@ambulanta-ostanek.si.  Izjemoma lahko tudi na telefon 01 28 02 328.  

Zaradi povečanega števila telefonskih klicev, ambulanti vljudno naprošata, da raje izberete naročanje preko elektronske pošte. 

V kolikor nimate prevoza na cepljenje v Ljubljano in imate pri svojem osebnem zdravniku že dogovorjen datum cepljenja, lahko svojo potrebo po prevozu sporočite vašemu zdravniku, ali pa se obrnete na Občino Ig, na elektronski naslov: info@obcina-ig.si, ali na telefon 01 2802 300, nekaj dni pred datumom dogovorjenega cepljenja. Civilna zaščita Občine Ig bo poskrbela za varen prevoz do cepilnega centra v Ljubljani.

Ob naročilu na cepljenje vas bodo uvrstili v vrsto, o točnem terminu pa vas bodo obvestili naknadno glede na količino cepiva, ki ga bodo prejeli. Cepljenje poteka v Ljubljani v Cepilnem centru, na Gospodarskem razstavišču in ne v ambulantah Ig.

Predstavitev načrta cepljenje si lahko preberete na spletni strani NIJZ.

Klicni center za informacije o koronavirusu

Na vaša vprašanja odgovarjajo študentje višjih letnikov Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani pod mentorstvom ustreznih strokovnjakov. 

Pokličete lahko od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro:

  • na brezplačno telefonsko številko 080 1404,
  • za klice iz tujine pa je na voljo številka +386 1 478 7550. 


Občina Ig in Zdravstvena postaja Ig


Oglejte si tudi