Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
18°C
2873

Dan za spremembe v Horjulu

V začetku aprila 2021 je v Horjulu potekal Dan za spremembe. Gre za vseslovensko prostovoljsko akcijo, ki jo že 12. leto zapored z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanja priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca, organizira Slovenska filantropija.
Slogan letošnjega Dneva za spremembe je Premagajmo osamljenost. S tem namenom sta se v medgeneracijski izmenjavi povezala DEOS Center starejših Horjul in Osnovna šola Horjul. Koordinacijo sodelovanja sta prevzeli Emanuela Grom in Barbara Buh.
Ker se, zaradi ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja okužbe, nismo smeli srečati v živo, smo akcijo izvedli na daljavo. Prav zato smo jo poimenovali Povezani na daljavo.
Učenci 2. a in 5. a razreda OŠ Horjul so pod mentorstvom učiteljic Alenke Krušič in Anje Filipič ustvarili čudovite likovne izdelke s prijaznimi sporočili in jih podarili stanovalcem DEOS Centra starejših Horjul.
V Centru starejših so nato strokovni delavci Centra skupaj s stanovalci izdelke razstavili in s tem poživili svoje prostore. Starostniki so ob ogledu razstave in prebiranju prijaznih sporočil obujali spomine. Strokovni delavci Centra so pripravo in ogled razstave fotografirale ter si zapisali vtise stanovalcev Centra. Oboje so nato posredovali koordinatorki na OŠ Horjul, ki je iz prejetega materiala oblikovala virtualno razstavo, ki je dostopna na spletni strani OŠ Horjul.
Vsi udeleženci letošnjega Dneva za spremembe v Horjulu si želimo, da se že naslednje leto znova srečamo v živo.
Barbara Buh, Emanuela Grom in Patricija Frece

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi