Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Dan družin v Horjulu

Skupina mladih zakoncev iz horjulske župnije je na sončno nedeljo 15. septembra organizirala »Dan družin«. Po sveti maši, ki jo je daroval domači župnik Janez Smrekar, je v prosvetnem domu sledilo pričevanje zakoncev Doljak iz Logatca. Sara in Bojan sta poročena osemnajst let in sta starša dveh otrok. Pred devetimi leti je Sara zbolela za multiplo sklerozo, ki je spremenila dotedanji način življenja družine. Za nameček ji je bolezen pred dvema letoma vzela še govor. Težke preizkušnje so postavile obstoj njune družine pod vprašaj, a z razumevanjem drug drugega, spoštovanjem in zaupanjem v Boga, se je njuno življenje povezalo bolj kot kdaj koli prej. Sogovornika sta predstavila svojo zgodbo, kako v solidarnosti gradita odnos za katerega je vredno živeti in ga predajati naprej. Sara, ki komunicira preko elektronskega komunikatorja, tako še vedno dela v svoji odvetniški pisarni v Logatcu, zastopa svoje stranke na sodišču, predava študentom Evropske pravne fakultete v Novi Gorici in Ljubljani ter deluje kot mediatorka.

Predavanje je bilo namenjeno staršem, medtem pa so organizatorji poskrbeli za varstvo njihovih otrok. Ti so pred pastoralnim domom lahko ustvarjali, se igrali ali se »zgolj« družili z animatorji. Po koncu predavanja je za vse navzoče sledilo kosilo: najmlajši so posegli po palačinkah in picah, starši pa po domačih klobasah. Manjkalo ni niti peciva in omamne črne kave. Skrb za nedeljsko kosilo je tako ta dan odpadlo. Družinski dan se je sklenil s sproščenim druženjem, organizatorji pa so že kovali načrte, da podobno srečanje pripravijo tudi v prihajajočem adventnem času.

 

ZAHVALA

Organizatorji se iskreno zahvaljujejo kmetiji Bitenc za mesne dobrote, kmetiji Jurhc za mlevske izdelke, Klemenu Černigoju in občini Horjul za tehnično pomoč ter župniku Janezu Smrekarju za siceršnjo pomoč.

 

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi