Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

12 ur košarke v Horjulu osvojili Mački

v soboto 17. novembra je potekalo tradicionalno občinsko tekmovanje 12 ur košarke, ki je večini poznan pod imenom 'Samčev memorial'. Košarkarski turnir je potekal že devetnajsto leto zapored. Zmago so slavili člani ekipe Mački. Nastopilo je kar 61 košarkarjev in košarkaric.
Turnirju lahko rečemo tudi kar občinski praznik košarke, saj gre za vsakoletno prireditev ki je posvečena začetniku športa v Horjulu Rudiju Samcu. Čeprav gre za čisto pravo tekmovanje v košarki pa ne smemo pozabiti, da gre tudi za druženje domačih ljubiteljev košarke. Glavni pogoj za sodelovanje na turnirju je poleg seveda vsaj osnovnega znanja košarke to, da so člani ekip domačini, oziroma 'priženjeni' v horjulsko dolino. Tekmovanje je tudi tokrat potekalo v športni dvorani osnovne šole Horjul. Od jutranjih ur naprej, pa vse do poznega večera so potekala tekmovanja z vmesnimi pavzami med katerimi so za navdušenje vseh sodelujočih in vseh obiskovalcev poskrbeli košarkarski akrobati Dunking Devils in Dunking Devils Akademija. S svojim vrhunskim akrobatskim nastopom so pričarali fantastično vzdušje.  

Med seboj se vsako leto tradicionalno pomerita ekipa Mačkov (rojeni leta 1986 ali prej) in ekipa Zelencev (rojeni leta 1987 ali pozneje). Po lanskoletni zmagi Zelencev so letos zasluženo pokal najvišje dvignili Mački.  Končni rezultat vseh tekem je bil 488:430. Rezultat v zmagah skozi vsa leta je sedaj 12:7 za Mačke. V ženski tekmi so prav tako zmagale starejše košarkarice Muce, ki so tako ubranile lanskoletni naslov najboljših. Končni rezultat je bil 6:1. Rezultat v zmagah skozi vsa leta je sedaj 5:2 za Muce.

Med najboljše posameznike so se po kategorijah uvrstili:
- Najmlajši tekmovalec: Vid Samotorčan
- Najstarejši tekmovalec: Stane Kucler
- Zmagovalec v metanju trojk: Dejan Keršmanec
- Zmagovalni par: Mateja Zdešar in Anže Gabrovšek
- Najboljša posameznica Muc: Sara Sečnik
- Najboljša posameznica Zelenk: Ana Oblak
- Najboljši posameznik Mačkov: Andrej Leben
- Najboljši posameznik Zelencev: Tomaž Leben
- Zmagovalec Čebulčkovega meta: Miha Plestenjak

Ob nazivu najstarejšega posameznika pe je Stane Kucler hudomušno pokomentiral to priznanje: 'Ja kaj naj rečem, košarka mi je bila vedno blizu saj uživam med igranjem, kar 19 let sem čakal da bom najboljši posameznik, no sedaj sem pa najstarejši posameznik. No, tudi to je vseeno lepo priznanje.' Takega tekmovanja pa seveda ni moč izpeljati na takšnem nivoju brez podpore pokroviteljev. Zato gre še posebna zahvala občini Horjul, podjetju Metrel d.o.o., A-Soft d.o.o., Kovinos Rezilna orodja in gostilni Pr Kozinc ter podjetju DP design. Vsa zahvala pa gre seveda tudi košarkarjem in košarkaricam za udeležbo in požrtvovalnost v boju za zmago. Prihodnje leto nas čaka velik jubilej, saj bo na vrsti že 20. Samčev Memorial v košarki, organizatorji pa so obljubili nepozabni praznik košarke v Horjulu. Vse fotografije in rezultate lahko najdete tudi na facebook strani 12 Ur Košarke V Horjulu.

Peter Kavčič

Foto: arhiv organizatorja

 

Oglejte si tudi