Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
22°C
8°C
JUTRI
13°C
9°C
2873

Zumbastična noč je že drugič zazibala Vrzdenec v latino ritmih

V soboto, 12. septembra, so se izza gasilskega doma na Vrzdencu ponovno zaslišali ritmi živahne latino glasbe. Dekleta in žene, ki jim je tovrstni ples všeč, so se predale melodiji in gibom salse ter zumbe, plesa, ki je pravzaprav tudi čisto prava rekreacija.

Vse skupaj se je začelo že zgodaj popoldne ob 17. uri, nakar so sledili plesi in pavze, da so se udeleženke lahko malce odpočile. Tudi letos je potekala vadba pod budnim očesom izkušene učiteljice Sabine Supan, ki je narekovala sleherni gib in tempo. Poleg vadbe ob živahnih ritmih je namen takšnega plesa predvsem druženje. Letos je bilo tudi zaradi ukrepov povezanih s korono nekoliko manj udeleženk, med vadbo pa so morale paziti tudi na to, da so med seboj ohranjale dovolj veliko medsebojno razdaljo. A kot pravi Andreja Mrzlikar, ki je prevzela vajeti organizacije, so se v športnem društvu Vrzdenec odločili, da kljub vsemu izpeljejo letošnjo 'Zumbastično noč' in da se ne bodo kar tako predali. Poslanstvo društva je namreč spodbujanje raznih športnih aktivnosti in druženje, v tem primeru pa gre za promocijo plesa, ki je v teh krajih še dokaj neznan. Ženske vseh starosti, ki te plese poznajo, lahko pridejo uživat in se razgibat, seveda pa je vse skupaj namenjeno tudi vsem, ki bi želeli Salso in Zumbo za začetek le poizkusiti. 

V Športem društvu Vrzdenec ne mirujejo in sporočajo, da imajo v načrtu izpeljati tradicionalni Vrzdenški turnir v namiznem tenisu. Ta bo v soboto, 17. oktobra, v kolikor seveda pride, do kakšnega zaostrovanja protikoronskih ukrepov. Vse skupaj lahko spremljate tudi na facebook strani ŠD Vrzdenec. 

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi