Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Tek-kros Vrzdenec

Na sončno soboto, 14. aprila, smo člani ŠD Vrzdenec organizirali Tek-kros Vrzdenec. Udeležba otrok je bila letos nad pričakovanji, kar 40 se jih je zbralo pred gasilskim domom na Vrzdencu. Najmlajši, predšolski so tekli 300 metrov, šolarji od 6 do 10 let 600 metrov, od 11 do 14 let pa 900 metrov. Prav živahni in veseli so bili, vse do starta, ko so se zelo tekmovalno pognali na travnato površino. V cilj so pritekli eni bolj lahkotno, drugi kar utrujeno, vendar za nas so bili prav vsi zmagovalci, zato je spominsko medaljo dobil prav vsak. Najboljši čas med dekleti do 15 let je sicer dosegla Lea Rožnik, med fanti pa Marcel Prebil.


Rezultati otrok

Predšolski do 5. leta:
1. mesto: Gašper Simonišek,
2. mesto: Sanja Zečevič,
3. mesto: Mojca Kim.

Punce 6–10 let:
1. mesto: Neža Bastarda,
2. mesto: Marija Simonišek,
3. mesto: Janja Kim.

Fantje 6–10 let
1. mesto: Lovro Simonišćek,
2. mesto: Luka Kralj,
3. mesto: Amrož Prebil.

Punce 11–15 let:
1. mesto: Lea Rožnik,
2. mesto: Jona Čadež,
3. mesto: Vlasta Čadež.

Fantje 11–15 let:
1. mesto: Marcel Prebil,
2. mesto: Primož Bastarda,
3. mesto: Nejc Kunej.

Ko so zaključili otroci, smo se na start pognali starejši od 14 let. Nas sicer ni bilo tako veliko, le 14, je pa bil starostni razpon med tekači kar velik. Naša proga je bila dolga 6,7 kilometra in je potekala po cestah Loga in ob gozdu mimo živalskega vrta Rožman. Pred vzponom na Gradišče nas je čakala osvežitev, ki nam je pomagala, da smo lažje prišli do vrha klanca. Ko prideš do vrha, se zaveš, da je najhuje za tabo, nato gre strmo navzdol, skozi gozd, vse do gasilskega doma Vrzdenec, kjer je bil tudi cilj. Najhitrejši in hkrati z najboljšim časom 28:44 je tek končal Primož Jereb, med ženskami pa je bila najhitrejša Andreja Močnik s časom 36:42. Potem ko smo vsi tekmovalci pritekli v cilj, nas je čakal topel bograč, ki nam je vrnil moči, da smo se lažje družili dokler ni zašlo sonce.

Rezultati odrasli:

Ženske 1540 let:
1. mesto: Andreja Močnik,
2. mesto: Andreja Mrzlikar.

Ženske od 41 let dalje:
1. mesto: Janja Potrebuješ,
2. mesto: Tatjana Filipič.

Moški 15–30 let:
1. mesto: Primož Jereb,
2. mesto: Gašper Sečnik,
3. mesto: Damir Žniderič.
Moški 31–45 let:

1. mesto: Edvard Malavašič.

Moški 46–60 let:
1. mesto: Gorazd Petkovšek,
2. mesto: Andrej Potrebuješ,
3. mesto: Robert Kranjec.

Moški od 61 let dalje:
1. mesto Franci Vrhovec.

Moram priznati, da so me presenetili vsi tekači, starejši od 40 – vse pohvale za udeležbo in poklon za odlične rezultate. Kot kaže, bomo morali »ta-mlajši« še kar trenirati. Kot vidite, je kar nekaj prostih mest za medalje ostalo, tako da vas drugo leto vabimo, da z nami preživite en čudovit, družaben dan, poln smeha in dobre volje, športa in zdrave tekmovalnosti. Radi bi se zahvalili tudi vsem sponzorjem, ki so na različne načine pripomogli k uresničitvi tega dogodka: Gostilna Bajc, DG 69, Diskoteka Studenec, Trgovina Orel, Picerija Pr' Škof, Gostišče Grič, Gostilna Mrlačnik, Gostilna Pr' Kozinc, Sinalin, Primož Jereb, Borut Gabrovšek, Blaž Dobnikar.


Andreja Mrzlikar, ŠD Vrzdenec

Oglejte si tudi