Logo MojaObčina.si

Horjul

JUTRI
14°C
1°C
SOB.
4°C
-7°C
Deli
2873

TEK KROS VRZDENEC – PRVI DOGODEK ŠD VRZDENEC

ŠD Vrzdenec oz. natančneje sekcija TEK pa je 25. junija 2016 že uspešno izvedla svoj prvi dogodek poimenovan »TEK KROS VRZDENEC«. Pri organizaciji so pridno sodelovali prav vsi predsedniki sekcij in ostali člani s funkcijami. Priprave in organizacija so bile v polnem teku že slab mesec pred dogodkom. Pridobili smo tudi nekaj sponzorjev, ki so nam zelo pomagali bi izvedbi samega teka, saj kot sveže ustanovljeno društvo še nismo pridobili sponzorskih/donatorskih sredstev. Zato bi se ob tej priložnosti radi še enkrat  zahvalili sponzorjem:

 

-          AVTOTRADE Vrhnika, glavna nagrada vikend najem nove Kie Sportage

-          STUDENEC, prva sponzorska sredstva

-          Blaž Vrhovec s.p., tabla Cilj, transparent s sponzorji, medalje iz pleksija

-          ARDIMAR Gregor Trček s.p., medalje in pokali

-          Gostilna PR´ŠKOF, pizze za najmlajše udeležence

-          DG 69 d.o.o., je poskrbel, da so vsi udeleženci dobili potreben zalogaj vitaminov, vlaknin in ogljikovih hidratov v obliki banan, ki so tekačem nadomestili primanjkljaj energije.

-          Matic Malovrh s.p., pomoč pri pripravi in ureditvi poti

-          SOKOL, športne revije za vse udeležence

 

Zahvala gre tudi vsem lastnikom zemljišč, ki so nam dali dovoljenje, da je naša trasa lahko potekala po njihovem zemljišču. Prav tako moramo omeniti PGD Vrzdenec, saj je naš dogodek potekal z roko v roki z njimi in z Gasilsko veselico.

Tek Kros Vrzdenec je bil razdeljen na 2 dela. Tek za najmlajše od 2 do 14 let in za odrasle od 15 let dalje. Za najmlajše smo se po dolgem razmišljanju vseeno odločili da naredimo samo 2 kategoriji in sicer fantje in punce, saj so medalje kar velik strošek. Težko je prvo leto predvidevati koliko otrok in kakšne starosti se bo udeležilo, tako da v tem trenutku nismo želeli narediti prevelikih stroškov oz. minusa, zato samo se odločili samo za 2 kategoriji. Je pa vsak udeleženec otroškega teka dobil spominsko medaljo. Prvi trije obeh kategorij pa še dodatno medaljo za osvojeno mesto.

 

Tek za najmlajše je bil na 500m in se je pričel ob 18:00 uri in prijavilo se je 20 otrok. Starost je bila od 14 do najmlajšega, ki je štel dobri 2 leti. V pričakovanju štarta so bili prav vsi veselo razigrani in proti cilju so se podali z veliko vnemo in čisto za res. Prav vsi so srečno pritekli v cilj.

 

Pri fantih so bili najhitrejši:

1. Anže Nawar Kranjec - Vrzdenec

2. Anže Trček – Vrzdenec

3. Lenart Bastarda – Vrzdenec

 

Pri dekletih pa so na stopničkah stale:

1. Lea Rožnik - Vrzdenec

2. Manca Malavašič - Vrzdenec

3. Lana Vrhovec - Vrzdenec

 

Proga za odrasle je bila 6 km, tekače pa smo razdelili na več kategorij. Glede na prijave pa smo imeli eno žensko kategorijo od 36 let dalje, pri moških so udeleženci zajeli vse tri kategorije od 15-35, od 36-45 in nad 46 let. Prijavilo se je sicer le 14 tekačev, vendar so zajemali tako nas rekreativce kot tiste, ki se s tekom ukvarjajo bolj profesionalno. Pred štartom za odrasle je kazalo da nas bo na poti osvežila ploha, vendar je pot potekala po suhem. No vsaj do zadnjega kilometra, ko nas je eden od domačih navijačev pred svojim dvoriščem prijetno presenetil s pršico, ki je po vzponu na višinsko razliko 195 m prav prijala.

 

V cilj so prvi tekmovalci pritekli kar blizu skupaj, tako da je bilo kar zanimivo. Najhitrejši in absolutni zmagovalec teka za odrasle je bil Jože Marolt iz Horjula, ki je pritekel v cilj s časom 25:02.

 

Rezultati po kategorijah MOŠKI:

Kategorija: 15 – 35 let

1. Primož Jereb 26:07

2. Jan Trček 26:11

3. Tadej Trček 26:32

4. Jure Trček 28:23

5. Miha Ajlec 28:48

6. Grega Trček 32:23

 

Kategorija: 36 – 45 let

1. Edvard Malavašič 32:57

2. Rudi Sečnik 40:30

 

Kategorija: 46 let +

1. Jože Marolt 25:02

2. Franc Vrhovec 32:38

3. Matjaž Filipič 35:07

 

Rezultati po kategorijah ŽENSKE:

Kategorija: 36 let +

1. Andreja Močnik 33:50

2. Tatjana Filipič 35:05

3. Andreja Mrzlikar 38:47

 

Tek se je na srečo končal v lepem vremenu in brez poškodb. S samim potekom dogodka smo zelo zadovoljni, tudi s številom udeležencev, saj sta na isti dan potekala še dva večja dogodka, tako da je bila manjša udeležba pričakovana. Smo pa od tekmovalcev dobili pozitivne odzive, tako da nam je to velik zagon in motivacija za naslednje leto.

Prepričani smo, da bo »TEK KROS VRZDENEC« ki bo tradicionalen, drugo leto mnogo bolje obiskan. V upanju, da se drugo leto vidimo, vam želimo lep preostanek poletja in en lep športni pozdrav.

 

Andreja Mrzlikar

ŠD VRZDENEC 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!