Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Horjul
JUTRI
22°C
12°C
NED.
24°C
10°C
Oceni objavo

Tek Kros Vrzdenec

Po dolgih dveh letih omejitev smo končno lahko organizirali naš tek »Kros Vrzdenec«, ki pa je z letošnjim letom dobil malo drugačno podobo. Glede na to, da je bilo odraslih udeležencev pretekla leta malo, smo se odločili, da bomo dogodek usmerili v naš podmladek. Tako se je na sočno popoldansko soboto, 21. maja, pred gasilskim domom na Vrzdencu razlegal otroški smeh.

Kljub temu, da smo imeli tri dni pred dogodkom samo eno prijavljeno deklico, se je na individualna sporočila odzvalo zelo veliko mamic, in tako se je teka na koncu udeležilo kar 31 otrok. Tek je potekal v kategorijah na 200 m za predšolske otroke, na 400 m za otroke od 1. do 3. razreda, 600 m za 4. in 5. razred, 800 m 6. in 7. razred, ter 1000m za vse šolarje 8. in 9. razreda. Največ je bilo predšolskih otrok, kar 12, medtem ko sta se na 1 km pomerila le dva osnovnošolca.
Trasa je potekala nasproti gasilskega doma, po pretežno sečni gozdni poti, kar je bilo glede na vročino, pravi balzam. Vse nadobudne tekače smo pospremili po trasi, tako da so točno videli, kaj jih čaka. Ni lepšega, kot videti otroke, kako tekmovalno in veselo se poženejo v dir proti cilju, mlajši neobremenjeni, medtem ko se je pri starejših že malu čutila nervoza, a so si vseeno zaželeli »pa dobr' teč«. V dobre pol ure so odtekli vse kategorije, se v cilju osvežili s hladno vodo in koščki čokolade. Pred gasilskim domom jih je čakal še poligon, na katerega so prav vsi nestrpno čakali - tako tisti najmlajši, za katere je bil poligon malo prilagojen, kot tisti veliki, ki so se pognali čez ovire brez kakršnih koli težav.
Končno je prišel čas tudi za zasluženo pizzo in sok - za prav vse tekače. Sledila je podelitev spominskih medalj vsem tekačem ter razglasitev najboljših v vsaki kategoriji. Na 200 m je slavila mala tekačica Lana Soklič iz Borovnice, v kategoriji na 400 m je skozi cilj mnogo pred drugimi pritekel Vrzdenčan Jakob Mrzlikar. Na 600 m je teklo 7 otrok, izmed katerih je bil prvi domačin Tarik Žvab, 800 m dolgo progo je prvi premagal Mark Slovša, prav tako domačin. V zadnji kategoriji na 1km pa je po tesnem boju in padcu slabih 100 m pred ciljem Lovro Simonišek izgubil boj proti Vidu Bogataju. Podelili smo še nagrade prvim trem najhitrejšim na poligonu: Luki Kralju, Maruši Zdešar in Gašperju Simonišku. Tako je bil uradni del za nami, otroci pa so že nestrpno čakali na obljubljeno risanko, ki je prijetno in umirjeno zaključila večer in celoten dogodek. Neizmerno sem hvaležna vsem staršem, ki ste pripeljali otroke na tek. Ne samo zato, ker ste s tem podprli naše društvo in trud, ki ga vlagamo v to, da bi se na Vrzdencu nekaj dogajalo, tudi zato, da s tem svoje otroke spodbujate in osveščate, kako je gibanje in druženje s sovrstniki pomembno za njihov razvoj. V upanju, da se nam naslednje leto pridruži še več otrok, obljubljamo, da poskrbimo še za kakšno presenečenje.

Hvala vsem sponzorjem: Pleksi Vrhovec, Gostilna Bajc, Jan Sport, ExtraLux in Kocka, ki so omogočili nagrade za naše najboljše.

Predsednica Tekaške sekcije Andreja Mrzlikar

Oglejte si tudi