Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Športni park z novo podobo vabi tako športnike kot družine

Novi upravitelj športnega parka v Horjulu je športnik, ki sta ga v ta kraj pripeljala ljubezen do dvoranskega hokeja in želja, da uresniči svojo vizijo o sodobnem in družinam ter športnikom prijaznem lokalu z vso pripadajočo športno infrastrukutro.
Sebastian Bučar je Ljubljančan, ki je po 19 letih ukvarjanja s strojnimi inštalacijami sam sebi dejal, da je sedaj pravi čas, da obrne nov list. Z njim smo se pogovarjali tik pred odprtjem prenovljenega gostinskega dela, ki ima sedaj ime Goalie house, kar prevedeno pomeni Golmanova hiša.

 

Zakaj ste se odločili svojo poslovno pot nadaljevati ravno v Horjulu?

Iskal sem priložnost, da si uresničim željo in prevzamem vodenje lokala s športno tematiko in tako naletel na ponudbo občine. Priznam, da sprva nisem niti posvečal pozornosti, v katerem kraju bi začel s to novo zgodbo, želel sem si le lokacijo, kjer je zraven športni objekt. Tu vidim možnost za razvoj in uresničitev svoje vizije.


Zakaj športni objekt?

Preprosto zato, ker se že celo življenje ukvarjam s športom. Šport mi je blizu, vem, kaj pomeni redno in trdo trenirati, in če stremiš k svojemu cilju ter narediš vse za to, da ga dosežeš, boš tudi uspel. Deset let sem igral ragbi, ukvarjal sem se z borilnimi veščinami, med drugim tudi s tajskim boksom in mešanimi borilnimi veščinami MMA. Potem pa je prišel še dvoranski hokej. Igral sem ga tudi tu v Horjulu in tako spoznal lokacijo. Zadnja tri leta bolj intenzivno igram dvoranski hokej na položaju vratarja.


Kaj prinašate v naše okolje, kakšna je vaša vizija športnega parka?

Naj poudarim, da vse, kar je povezano z dvoranskim hokejem, ostaja. Želim pa dejavnosti širiti še na nogomet in prostor narediti prijazen družinam in otrokom. Če bo vse po sreči, bomo imeli tu nogometno šolo za otroke do 15. leta starosti. Kmalu bomo tu skušali organizirati tudi nogometni turnir v ženskem nogometu, saj se je dvoranski nogomet že igral tukaj. Vse to se bo odvijalo v obstoječi športni dvorani. Vse ostane tako, kot je, na igrišče se samo postavijo večji goli, kar pa je že preverjena zadeva, saj nogometaši že tako ali tako igrajo zimsko ligo. Velik poudarek bomo dali na otroke, saj želimo omogočati otrokom športne dejavnosti.


Bo gostinski del kaj spremenjen?

Notri imam željo postaviti še en del lokala na podestu v dvorani, tako da lahko starši gledajo in navijajo za svoje otroke in se medtem družijo z ostalimi starši iz ekipe. Malic ali podobne kulinarične ponudbe ne bomo imeli, saj ne vidim smisla v tem, ker sta v bližini dve gostilni, ki sta predvsem osredotočeni na takšno ponudbo. Seveda bo kaj malega za prigrizniti, kakšen sendvič, sladica, solata. Športni park oziroma gostinski del je predvsem mišljen kot lokal za druženje, predvsem pa druženje ob športu. Nad gostinskim delom bom postavil manjši fitnes za suhe treninge, da se ne bo treba vsem, ki bi se radi rekreirali, voziti v Ljubljano ali kam drugam.


Kaj pa družine in otroci?

Tak večnamenski prostor Horjulu manjka, zato je to ena od večjih prioritet. Zunaj bomo postaviti igrala za otroke in uredili igrišče tako, da bo športni park zanimiv za družine.


Prenosi tekem, zabave?

V načrtu nimam organizirati nekih tematskih zabav. Seveda, če bo kdo želel najeti prostor za zaprto družbo, bo to možno, nimam pa v načrtu, da športni park postane diskoteka. Tudi od samega imidža puba, ki ga je imel prej, se želim oddaljiti, saj mi ta način ni bil nikoli blizu. Zato bo notranjost prenovljena, bolj moderna in svetla s športnim pridihom. Glede na to, da pri hokeju igram golmana, bo tudi notranja oprema v tem stilu. Večje tekme bomo prenašali na TV-zaslonu, tako da tovrstne športne dogodke bomo tu nekako pokrili.


Bi za konec še kaj dodali?

Morda samo še to, da je vizija športnega parka zanimiva, želimo se povezati s fundacijo za šport in če nam vse to uspe, bo v nekaj letih tu pravi večnamenski športni center, kjer bodo obiskovalci lahko uživali v dvoranskem hokeju, nogometu, balinanju, odbojki na mivki, otroci na igralih, starši pa v kratkem oddihu, medtem ko se otroci zabavajo.

 

Besedilo in fotografiji: Peter Kavčič

 

Oglejte si tudi