Logo MojaObčina.si

Horjul

JUTRI
36°C
19°C
TOR.
26°C
19°C
2873

Šiht na Koreno tokrat ''oddelan'' za PGD Koreno

Za dobro stvar se je vredno potruditi in tudi tokrat se je delalo za dober namen. V nedeljo, 8. maja, je od sedme ure zjutraj pa vse do treh popoldne potekal tradicionalni dobrodelni “Šiht na Koreno”. Gre za zaključek akcije, ki traja od jeseni do pomladi in spodbuja ljudi, da se čim večkrat povzpnejo na 665 metrov visok hrib, ki je priljubljena pohodniška točka v horjulski občini. V lepem vremenu se na Koreno povzpne tudi po 50 ljudi, med vikendom pa je ta številka še precej večja.

Tudi letos je bil namen prireditve, da se udeleženci v osmih urah, kolikor traja 'šiht' vsak dan, čim večkrat povzpnejo v predpisanem času na Koreno. Na dan prireditve je izhodišče v gasilskem domu Horjul in cilj na vrhu v gasilskem domu na Koreni. Na obeh lokacijah je potekalo kontrolno vpisovanje.

Zbrani prostovoljni prispevki so seveda skladni s številom vzponov tistega dne, vse skupaj pa deluje po principu, da vsak vzpon prinese dodatna sredstva v blagajno. Zbrana sredstva so za potrebe PGD Koreno. Zaključna prireditev je bila le uro po tem, ko je minil časovni okvir, v katerem je bilo možno opravljati omenjene vzpone, tako da so bili sodelujoči prijetno utrujeni in še polni vtisov. Sledila je podelitev medalj vsem, ki so v obdobju od 1. 10. 2021 do 28. 2. 2022 opravili več kot 100 vzponov na Koreno. Predsednik KK Zapravljivček Primož Jereb pojasnjuje: ''Bistvo te akcije je spodbuda, da se čim več gibljemo, poleg tega pa s tem naredimo nekaj dobrega ne samo zase ampak tudi za druge! Vse občane smo želeli motivirati z neke vrste tekmovanjem, čeprav ne gre za merjenje časa, torej ni tako navit tempo in lahko vsak, ne glede na pripravljenost opravi ta vzpon.''

V tokratni osemurni akciji je sodelovalo 44 pohodnikov, ki so zbrali skupaj 111 vzponov. V moški konkurenci je zmago odnesel domov Gorazd Petkovšek z 10 vzponi. Med ženskami pa je slavila Tina Malavašič s 6 vzponi. Deset sodelujočih v tej večmesečni akciji je opravilo več kot 100 vzponov, rekord pa je dosegla Tina Malavašič z maksimalnim možnim številom vzponov. Zabeležila je neverjetnih 151 vzponov na Koreno! Iskrene čestitke in zahvala za vzpodbudo vsem ostalim.

Člani KK Zapravljivček se ob tej priložnosti zahvaljujejo tudi PGD Koreno za zares dobro pogostitev z doma varjenim pivom in okusnimi hotdogi.

Peter Kavčič

Foto: Občinski arhiv

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi