Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
2°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Rekreativni kolesarji in tekači jo obožujejo

Horjul–Koreno, 19. september – V organizaciji Kolesarskega kluba Zapravljivček je že 15. leto zapored potekala kolesarska dirka na Koreno, ki so se ji letos pridružili gorski tekači in duatlonci.
Zbiranje udeležencev na Zapravljivčkovem tekmovanju je kot vsako leto tudi letos potekalo pri Športnem parku Horjul. Tu je že bilo čutiti nekaj tekmovalne napetosti, ki je vladala med prijavljenimi. Kot prvi so z njo opravili tekači in tekačice, ki so se ob 12.30. zbrali za startno črto pri horjulski cerkvi. Nekateri so se podali v boj za medaljo, drugi s samim seboj in vrhom. Čez mnoge skale in korenine, po ozki gozdni stezi, skozi jesensko obarvano listje in vejevje so jih vodile označbe tekaške trase. Po slabih 3 kilometrih in 350-metrski višinski razliki se je pred tekači pojavila makadamska cesta, ki je obetala cilj, ob njej pa so glasni navijači tekmovalce s spodbudnimi besedami pospremili na zadnjih metrih proge. Z njo je najhitreje opravil Timotej Bečan, ki je v cilj pritekel s časom 16.25, sledila sta mu Andrej Marolt in Marcel Lavriša. Med ženskami je bila s časom 21.03 najhitrejša Urša Trobec, kmalu za njo sta ciljno črto prečkali Natalija Oberč Grmek in Alenka Trček.
Kolesarji so startali ob 14. uri izpred Športnega parka Horjul. Najboljši so se že ob vznožju prvega klanca začeli oddaljevati od preostalega dela skupine. Strm 6-kilometrski klanec je iztisnil veliko kapelj znoja in vzdihljajev. Številni navijači so bili priča zanimivemu razpletu dirke: Tilen Potisk je v ciljnem sprintu prehitel Klemna Remica in mu le za nekaj stotink sekunde odvzel prvo mesto, tretji Matjaž Kregar pa je bil le streljaj za njima. O dobri pripravljenosti tekmovalcev ter izredno hudi konkurenci priča tudi podatek, da je v manj kot minuti skozi cilj prikolesarilo kar šest tekmovalcev, sedem pa jih je s tekmovalno progo opravilo v manj kot 16 minutah. Tudi ženske predstavnice so se dobro odrezale. Prvouvrščena Aja Opeka je s časom 17.52 dokazala, da bi lahko parirala moškim, saj je kar za nekaj minut ugnala drugo- in tretjeuvrščeno Tino Maček in Kati Oblak.

Naziv zmagovalca duatlona je tokrat osvojil Timotej Bečan, ki je premagal domačina Andreja Marolta in Marcela Lavrišo. V tej kategoriji, kjer je šlo za kombinacijo teka in kolesarjenja, se je skupaj pomerilo 11 tekmovalcev.

Vse natančnejše informacije in rezultate tekmovanja najdete na organizatorjevi spletni strani: http://www.zapravljivcek.si/index.php/dirka-na-koreno/60-15-kolesarska-dirka-in-6-gorski-tek-na-koreno


55 kolesarjev jo je osvojilo 874-krat
V sklopu dogodka je Kolesarski klub Zapravljivček tudi letos seštel vzpone na Koreno, ki so jih kolesarji lahko beležili od 1. maja do 18. septembra. Letos je 55 kolesarjev skupaj naredilo kar 874 vzponov. Tistih, ki so za osvojenih 60 vzponov dobili zlato medaljo, je bilo 8; srebrno medaljo sta za osvojenih 30 vzponov dobila 2 kolesarja in bronasto so za osvojenih 15 vzponov prejeli 4 kolesarji. S 140. vzponi je bil za najvztrajnejšega oziroma za zmagovalca v kategoriji vzponov tudi letos, že 7. leto zapored, razglašen in posebej pohvaljen Branko Vrhovec, drugi je bil Gorazd Petkovšek s 117 vzponi in tretji Ludvik Leben s 103 vzponi.
Podelitve, ki je potekala pri Kmečkem turizmu Pr' Lenart, sta se udeležila tudi predstavnika Občine Horjul, in sicer župan Janko Prebil in Urška Marolt. Župan je vsem tekmovalcem čestital za udeležbo, najboljšim pa segel v roko, jim izročil nagrade in jim zaželel še obilo športnih uspehov ter ponovnega srečanja na tekmovanju prihodnje leto.


Nadja Prosen Verbič

 

Oglejte si tudi