Logo MojaObčina.si

Horjul

JUTRI
14°C
2°C
SOB.
4°C
-6°C
Deli
2873

Prehodni pokal Šurkom v trajno last

Podolnica, 18. junij – Na Svetovnem nogometnem prvenstvu občine Horjul, ki ga je že tretje leto zapored na travnati podlagi nogometnega igrišča v Podolnici organiziralo Športno društvo Extrem, je bila ponovno nepremagljiva ekipa Šurkov iz Podolnice. Z malo sreče je v zadnji minuti premagala ekipo Horjul 1, tretje mesto pa si je po prostih strelih priborila ekipa iz Vrzdenca. Športni dan, ki je potekal v okviru dogodkov ob občinskem prazniku, je privabil številne športne navdušence, med njimi je bilo mnogo otrok, ki so v dopoldanskih urah urili svoje nogometne veščine pod mentorstvom Žige Smrtnika.

V času ko je povsod po Evropi zaradi evropskega nogometnega prvenstva divjala nogometna mrzlica, je bila nogometna evforija na višku tudi v občini Horjul. Travnata zelenica v Podolnici je dobila podobo nogometnega igrišča, prav tako je bil primerno urejen prostor za glasne, žejne in lačne navijače. Tudi s ptičje perspektive je bilo videti, da se tu odvija pravi nogometni spektakel – Svetovno nogometno prvenstvo občine Horjul.
Tekme med ekipami, za katere je svojo prispeval skoraj vsak kraj v občini (Mački – Lesno Brdo, Ljubgojna, Korena, Šurki – Podolnica, Vrzdenec, Zaklanec in Horjul, ki je sodeloval kar s štirimi – Horjul 1, Horjul 2, NK Marjan in Disko kralji), so se začele že v jutranjih urah in so potekale vse do poznega večera. Dopoldanski čas je bil namenjen tudi najmlajšim nogometnim junakom. Organizator je za otroke namreč pripravil Metrelovo otroško šolo nogometa, kjer so se pod vodstvom domačina Žige Smrtnika brezplačno učili novih nogometnih veščin in trikov, ob koncu pa na prirejenem nogometnem igrišču uspešno izvedli še medsebojno tekmo. 

Navijači so imeli veliko zanimivega videti tako na nogometnem igrišču za otroke, še posebej razburljivo pa je bilo na strani velikih. Napetost se je iz tekme v tekmo stopnjevala, prav tako tudi koncentracija tekmovalcev. Sočasno s tem pa so deževale tudi vse strožje sodniške odločitve, grobe obrambe in sunkoviti napadi, ki so nekajkrat izterjali tudi rahle poškodbe. Veliko dela so tako imeli tudi sodnika Bogdan Krvina in Boris Berzelak, ki sta svojo vlogo opravila profesionalno, in komentator Igor Tominec, ki se je glede na novinarsko kilometrino tudi na domačih tleh dobro znašel. Zaključni derbiji so potekali v večernih urah. V prvi polfinalni tekmi je Horjul 1 premagal Vrzdenec z 2 : 1. V drugi polfinalni tekmi je Podolnica s 3 : 1 izločila Zaklanec. V tekmi za 3. mesto sta se tako pomerili ekipi Zaklanec in Vrzdenec, o zmagovalcu pa so odločali prosti streli in uspešnejši so bili Vrzdenčani. Finalna tekma med ekipama Horjul 1 in Šurki je bila podobno kot finalna tekma evropskega nogometnega prvenstva dokaj izenačena vse do zadnje minute sodnikovega podaljška, ko je žogo za hrbet nasprotnikovega vratarja, v stilu portugalskega nogometaša Ederja, uspelo spraviti Anžetu Gabrovšku, ki je tako dosegel zmagovalni gol ter Šurke pripeljal do tretje zaporedne zmage, s katero so prehodni pokal dobili v trajno last.
Ob zaključku je župan Janko Prebil pozdravil zbrane na športnem dogodku, pohvalil organizatorja ter povabil, da se naslednje leto udeležijo dogodka v še večjem številu. Najboljšim ekipam in posameznikom je skupaj z organizacijskim vodjem Simonom Rožnikom podelil pokale in nagrade ter jim čestital za izkazano športno pripravljenost. Prav vsi, kar preko osemdeset rekreativnih nogometašev iz horjulske občine se je preizkusilo na travnati podlagi, pa so bili deležni bučnega aplavza in pohvalnih besed gledalcev in navijačev, ki bodo na istem kraju in ob podobnem času tudi naslednje leto.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!