Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Pester in uspešen mesec za horjulske hokejiste

Sezona v inline hokeju se bliža vrhuncu in to se kaže tudi v intenzivnosti tekem, kjer tekmujejo vse selekcije, od najmlajših do najstarejših.
Naša prva ekipa še naprej blesti v državnem prvenstvu. V petek, 21. aprila, je bila na sporedu zadnja tekma v rednem delu sezone. Nasprotnik pa je bil lanskoletni prvak GTB Jesenice. Na to tekmo so se horjulski hokejisti pripravljali kar nekaj časa in izkazalo se je, da je bila to odlična poteza. V tekmo so naši vstopili močno motivirani in zagnani, kar se je hitro tudi pokazalo. Od prve minute naprej je naša ekipa narekovala tempo in zadevala vse po vrsti. Rezultat prvega polčasa je bil 5 : 0 v drugem polčasu pa so uspeli zadeti še enkrat in postavili končni rezultat 6 : 0. Pohvala gre domačemu vratarju Marku Finku, ki je pustil svoja vrata nedotaknjena. S to zmago so Dinamiti ostali neporaženi in s 100 % izkupičkom točk. 

Le dan kasneje, v soboto, 22. aprila, je ekipa TNT-ja odigrala odločilno tekmo, ki je odločala o nadaljevanju sezone. Tekma je potekala proti hrvaški ekipi IHK Karlovac, ki je že v prvem polčasu povedla z 2 : 0. Ob polčasu se je naša ekipa zbrala in se popolnoma prerojena vrnila na igrišče in hitro povedla na 3 : 2. Sledile so napete minute, nato pa se je v domači obrambi 12 sekund pred koncem pripetila napaka in Karlovac je izenačil na 3 : 3. Sledil je 5-minutni podaljšek in izvajanje kazenskih strelov, v katerih so bili boljši naši hokejisti. Žal zmaga po kazenskih strelih ni zadostovala za napredovanje v četrtfinale državnega prvenstva.

Tako je ekipi TNT preostala le še zadnja tekma v državnem prvenstvu. V petek, 5. maja, so se tako pomerili za 3. mesto v skupini B in to ponovno proti ekipi IHK Karlovac. Z razliko od predhodne tekme proti isti ekipi so tokrat naši začeli bolje in povedli z 2 : 0. Tako je tudi ostalo do 38. minute tekme, ko so nasprotniki znižali rezultat na 2 : 1 in 6 minut kasneje izenačili na 2 : 2. Sledile so izredno napete zadnje minute. V enem izmed zadnjih napadov le minuto pred koncem je bil uspešen TNT igralec Mlinar Benjamin in zadel gol za zmago s 3 : 2. S to zmago je ekipa TNT osvojila 3. mesto v skupini B.

A tekem s tem še ni bilo konec. Že naslednji dan je ekipa nastopila še na Fischer Cup Slovenije (Pokal Slovenije), kjer so izpadli v četrtfinalu proti gorenjski ekipi IHK Luftarji. Tekmeci so bili za las boljši z rezultatom 4 : 3. S tem je ekipa TNT končala tekmovalno sezono 2022/2023. V ekipi se vam zahvaljujejo za vso vašo podporo skozi celotno sezono in se po uspehih že veselijo nove.

Prav tako kot naša TNT ekipa so se na pokalu Slovenije pomerila tudi naši HK Dinamiti. V prvi tekmi dneva so z igrišča odpihnili IHK Karlovac, sledila je veliko težja tekma proti ekipi HK Dolenjske Toplice, ki so jo Dinamiti dobili z rezultatom 3 : 1 in se uvrstili v veliki finale, kjer pa so jih pričakali izkušeni hokejisti GTB Jesenice.

Dinamiti so se na finale odpravili v skoraj 100 % zasedbi in to se je tudi poznalo na igrišču. Kontrola nad pakom ni niti za trenutek padla v roke Jeseničanom, naši pa so zadevali kot za šalo. Prvi polčas se je končal z rezultatom 7 : 0, v katerem je predvsem blestel izvrsten Jure Sotlar, ki je zbral tri zadetke in tri asistence. V drugem polčasu so naši nekoliko popustili in zadeli še enkrat ter v zadnjih minutah dovolili 2 zadetka nasprotnikov. Tako je končni rezultat 8 : 2, s tem pa je ekipa HK Dinamiti Horjul osvojila Pokal Slovenije in naredila korak bližje zastavljenim ciljem v letošnji sezoni.

Dinamiti so pobrali tudi prestižne nagrade za posameznike. Naslov najboljšega golmana na turnirju je prejel Mark Fink, nagrado za najboljšega igralca pa Jure Sotlar.

Osvojitev pokala je bil seveda cilj pred sezono, vendar ekipa trdo dela, da bo uresničila še pomembnejši cilj in to je naslov Državnega prvaka Slovenije 2022/2023.

Poleg napetega dogajanja v članskih kategorijah se ekipa U13 pripravlja na nastop na mednarodnem turnirju v Bodensee – v Švici, na katerega se bodo odpravili 31. maja in se pomerili s svojimi vrstniki in najboljšimi ekipami iz Evrope. Turnir bo trajal vse do 4. junija. 

Držimo pesti na naše mlade hokejiste!

Peter Kavčič

Foto: HK Dinamiti

Oglejte si tudi