Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Na Koreno peš v vsakem vremenu za dober namen

Od začetka oktobra letos do februarja prihodnje leto poteka tradicionalna akcija pohodov na Koreno. Gre za pobudo kolesarskega kluba Zapravljivček, kjer se trudijo s svojim zgledom in za dober namen spodbuditi čim večje število ljudi, da gredo peš na priljubljen pohodniški vrh nad Horjulom.
Po zgledu kolesarskih vzponov na Koreno so se pred leti v klubu odločili, da naredijo enako akcijo tudi izven kolesarske sezone. Glavni namen je spodbujanje k rekreaciji vseh generacij. Vsako leto ob zaključku akcije priredijo tudi pohodniški maraton z imenom 'šiht na Koreno', ki ima vedno dobrodelno noto. Z vsakim vzponom zberejo finančna sredstva, ki jih podelijo lokalno, za dober namen. Tako so v preteklosti na primer že pomagali gasilcem. Letošnji dogodek, ki bi moral biti konec februarja oziroma v začetku marca, je sicer odpadel zaradi situacije z epidemijo, saj ni bilo možno izpeljati niti manjših dogodkov. A vseeno, gibanje v naravi in pohodi se zaradi tega niso ustavili in enako bo tudi letos. Številni rekreativci, družine ali posamezniki, ki se radi gibljejo v naravi, se že vpisujejo. V preteklih sezonah so nekateri posamezniki od oktobra pa do začetka februarja v knjigo, kamor se pohodniki vpisujejo, zabeležili več kot 120 posameznih vzponov. Se strinjate, da je to lep podvig, ki si zasluži vsaj aplavz, če ne že priklon?

Vabljeni v vsakem vremenu, ne glede na uro, na stezice, ki peljejo na Koreno. Razgled na horjulsko in polholgrajsko dolino z vrha Korene nagradi vsakega pohodnika. Včasih s pogledom na morje megle pod nogami, včasih s sončnim vzhodom ali zahodom, spet drugič z zasneženo spokojno pokrajino, včasih pa enostavno sami sebi dokažete, da vas tudi slabo vreme ne more ustavit. Tudi to je nekaj. S pohodom v vsakem vremenu človek ne krepi samo duha, ampak tudi telo.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi