Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
8°C
3°C
JUTRI
3°C
2°C
Deli
2873

Košarkaški praznik v Horjulski dolini

Tradicionalno smo že 18. leto zapored izpeljali 12 odličnih ur košarke, druženja in zabave! V soboto, 18. novembra, se je med seboj pomerilo 76 občanov in občank Horjula – 36 Zelencev (moški, rojeni 1986 ali pozneje), 28 Mačkov (moški, rojeni 1985 ali prej), 6 Zelenk (ženske, rojene 1993 ali pozneje) in 6 Muc (ženske, rojene 1992 ali prej).

Letošnja tekma med Mački in Zelenci je bila zagotovo ena najbolj izenačenih v zadnjih letih. Na koncu so po dveh letih prevlade Mačkov ponovno slavili Zelenci. Zmagali so s 15 koši razlike, končni rezultat v zmagah je bil 425 :  410 za Zelence. Rezultat v zmagah skozi vsa leta je zdaj 11 : 7 za Mačke. Ženski pokal so v prav tako zelo izenačeni tekmi po lanskoletnem porazu osvojile Muce z 12 : 10. Rezultat v zmagah skozi vsa leta je zdaj 4 : 2 za Muce.

V večernem – bolj zabavnem delu prireditve so navijači napolnili tribune in podprli svoje favorite. Najprej smo v tekmovanje v spretnostnem poligonu vključili osnovnošolce. Že med poukom športne vzgoje smo za 7., 8. in 9. razred pripravili spretnostni preizkus. Najhitrejši 3 fantje in punce so se uvrstili v finale, ki smo ga izpeljali kot prvo točko na prireditvi. Sledilo je tekmovanje v metanju trojk in najbolj atraktivna točka večera – akrobatski nastop dua Flipping Art. Zatem smo uživali v vedno zanimivi polurni ženski tekmi. Za zaključek so poskrbeli najboljši Mački in Zelenci v All Star tekmi. Večerno dogajanje je tako kot vsako leto popestril moderator Tomo Gabrovšek in zabaval gledalce. Letos smo dobili tudi prav poseben obisk KZS z uradnim pokalom naših zmagovalcev Eurobasketa 2017. Gledalci in navijači so se tako imeli v večernih urah priložnost slikati s pokalom in si v živo ogledati zgodovinsko trofejo naših košarkarjev.

 

Zmagovalna moška ekipa: Zelenci

Zmagovalna ženska ekipa: Muce

Najboljši igralec Mačkov: Rok Janež

Najboljši igralec Zelencev: Matic Leben

Najboljša igralka Muc: Sara Sečnik

Najboljša igralka Zelenk: Lara Gabrovšek

Zmagovalec v metanju trojk: Andrej Marolt

Zmagovalec v spretnostnem poligonu OŠ: Tadej Buh

Zmagovalka v spretnostnem poligonu OŠ: Iza Končan

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij