Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Inline hokejisti so začeli s treningi in pripravami na prve tekme

Športniki so se po več mesečni prisilni 'pavzi' vrnili nazaj na igrišča. Prednost so dobili profesionalni športniki in vsi, ki tekmujejo na najvišji ravni v državi. Horjulski Dinamiti se tako že pripravljajo na prve tekme državnega prvenstva. V naslednjih tednih pa jim bodo ob ugodnih razmerah sledili tudi mlajši.
Tim Fink je takole opisal trenutno stanje: 'S treningi smo v sezoni 2020/2021 začeli v avgustu, kjer smo se intenzivno pripravljali na pokal Italije in začetek državnega prvenstva. Žal nam je tako kot vsem športnikom načrte pokvarila epidemija. V sredini oktobra se je epidemiološka slika poslabšala do te mere, da so nas ponovno 'zaprli', s tem pa smo morali tudi mi prekiniti vsa tekmovanja in treninge v vseh naših kategorijah. Kljub temu smo z delom nadaljevali, a le v drugačni obliki. Od začetka ponovnega zaprtja države, ki ga je povzročil drugi val okužb, so otroci dobili sklop treningov za izvajanje trenažnega procesa na domu. Takrat smo sicer sklepali, da bomo zaprti do okoli novega leta, ampak smo kmalu spoznali, da smo bili preveč optimistični.'

Treningi na daljavo niso isto kot treningi v skupini

Najmlajši hokejisti so suhe treninge v času zaprtja države opravljali preko zooma. Seveda to ni isto kot v živo, kjer se lahko trenira po ustaljenem programu. Fink priznava, da je šlo bolj za druženje in ohranjanje stika mladih igralcev s hokejem in trenerjem. Starejši igralci so prav tako morali trenirati v lastni režiji doma. Zaenkrat večjega upada med mlajšimi trenerji ne zaznavajo, a opozarjajo, da bomo to videli šele v naslednjih mesecih, ko se bodo vrnili ustaljeni sistemi treningov in tekmovanj. Trenerji so sicer opazili pomankanje motivacije za trening doma in manj gibanja otrok na sploh.

Najprej so začeli s treningi v dvorani registrirani športniki

V začetku marca, natančneje 8. marca, je župan Janko Prebil po posvetu z vodstvom hokejistov in sodelavci v občinski upravi podpisal dovoljenje za ponovno odprtje dvorane. Seveda je bilo omogočeno izvajati skupne treninge samo registriranim športnikom. V to spada horjulska prva in druga članska ekipa. Obe ekipi se sedaj že pripravljata na začetek državnega prvenstva, ki se bo začel v petek, 19. marca.

Treningi pri članih potekajo po strogih varnostnih pravilih in v tako imenovanih mehurčkih, kjer trenira po 10 igralcev. Vse je podrejeno preprečevanju stikov med igralci. Med varnostne postopke spada obvezno nošenje maske, razkuževanje rok, merjenje telesne temperature, vzdrževanje razdalje in vsa ostala pravila, ki so nam do danes že dobro znana.

Testiranje na Covid-19 je obvezno za vse igralce in trenerje, ki trenirajo in se udeležujejo državnega prvenstva v inline hokeju. Kmalu bodo pričeli tudi s treningi v dvorani z ekipo do 19. let. V vodstvu kluba namreč načrtujejo nastop na turnirju Sparta Cup v Barceloni, seveda če bodo razmere to dopuščale.

Horjulske hokejiste lahko spremljate tudi na spletni strani www.dinamiti.si in na njihovem facebook profilu.



Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi