Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
5°C
SOB.
4°C
4°C
Oceni objavo

Inline hokejisti so s prenovo dvorane dobili najboljše pogoje in izgubili dva najboljša igralca

Državni prvaki, horjulski Dinamiti so v inline hokejsko sezono zakorakali polni optimizma. Kako tudi ne, saj so se razveselili investicije občine Horjul, ki je prenovila športno dvorano in so s tem pridobili bistveno boljše pogoje za trening. Ob tem so sicer izgubili dva pomembna člana, ki pa sta dosegla to, o čemer sanja marsikateri mladi hokejist, saj sta podpisala profesionalni pogodbi in bosta kariero nadaljevala v Franciji.
O novi pridobitvi pa Tim Fink pravi tole: ''Pa smo tudi mi končno dočakali novo sezono, ki smo se je izredno veselili, saj je čez poletje potekala prenova dvorane Športnega parka Horjul. Zdaj imamo najboljše pogoje za treninge in igranje daleč naokoli, za kar smo izjemno hvaležni gospodu županu Janku Prebilu. S treningi smo pričeli v drugi polovici avgusta in lepo stopnjujemo pripravljenost pred sezono. Treningi so potekali v okolici Športnega parka, kjer so si naši člani nabirali kondicijo in novo moč za pričetek nove sezone. Zdaj treningi potekajo mešano v dvorani in zunaj nje. Zdaj imamo čas za pripravo na tekme državnega prvenstva, ki se bodo začele v drugi polovici meseca oktobra. Cilji za sezono v vseh kategorijah so jasne. Glavni cilj, za katerega se trudimo in delamo, je naslov državnega prvaka Slovenije!''

Tudi zato so se v klubu odločili, da v soboto, 23. 9. 2023, v prenovljeni Horjulski dvorani organizirajo tradicionalni Horjul hockey Cup.

Z novo sezono pa v klub vabijo nove mlade člane. V svoje vrste vabijo fante in punce od 5. do 10. leta starosti, ki bi se radi naučili rolati, igrati hokej in predvsem neizmerno zabavati. Tim Fink, ki je tudi sam izkušen trener,         pojasnjuje: ''S hokej šolo otroke popeljemo v svet hokeja na zabaven in prijazen način, hkrati pa dobro poskrbimo za telesno pripravljenost in pravilen razvoj. Več informacij lahko poda trener hokejske šole Jan Leben (040 531 454), lahko pridete pogledat trening hokejske šole (v ponedeljek, torek ali petek med 16:00 in 17:30) ali pa skočite na našo spletno stran www.dinamiti.si.''

Dinamiti Horjul se, kot je bilo že omenjeno, lahko pohvalijo, da so v klubu vzgojeni in natrenirani fantje izredno cenjeni v tujini. Pred leti so imeli kar 6 igralcev, ki so se profesionalno ukvarjali z igranjem v italijanskih, španskih in francoskih klubih. V letošnji sezoni sta ponovno na svojo profesionalno pot odšla Marcel Lavriša, ki že kar nekaj sezon igra v Franciji (letošnji klub Diables Rathel) in vratar Mark Fink, ki se iz italijanskega prvenstva seli v francosko prvenstvo v Pariški klub Les Phenix. Na oba naša člana smo neizmerno ponosni in ju podpiramo pri njuni profesionalni karieri. Obama želimo veliko sreče in naj pokažeta, kaj pomeni Horjulska trma #Ni_ga_mulca_čez_Horjulca.

Peter Kavčič

Foto: HK Dinamiti

 

Oglejte si tudi