Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Horjulski hokejisti v boj za naslov državnega prvaka

Sredi maja, natančneje v petek, 14. 5., se je začela tudi letošnja sezona državnega prvenstva v in-line hokeju. Dinamiti Horjul se v boj za prestižni naslov državnega prvaka v zelo skrajšani sezoni podajajo z dvema ekipama. Največ pričakujejo od prve članske ekipe Horjula, katere glavni in edini cilj je osvojitev naslova državnega prvaka. Žal tekme letos ne bodo potekale v Horjulu, ampak le v gosteh.

Močno pomlajena druga ekipa TNT Dinamiti Horjul, v kateri so združili moči starejši, a bolj izkušeni in mlajši, a zelo zagnani hokejisti, pa stremi predvsem k napredku in razvoju mladih.

Zaradi vseh zdravstvenih in varnostnih ukrepov je format tekmovanj tudi nekoliko spremenjen. Državno prvenstvo sedaj poteka pod strogimi zdravstvenimi ukrepi. Ekipe, ki se morajo redno testirati, trenirajo in tekmujejo v ekipnih 'mehurčkih.' V letošnji sezoni v državnem prvenstvu nastopa 9 ekip, ki so razdeljene v dve skupini.  Vsaka horjulska ekipa nastopa v svoji skupini in palice lahko prekrižajo že v četrtfinalnih tekmah. Prva ekipa ima še nekaj časa za pripravo, saj jih prvi dve tekmi čakata v soboto 29. maja v Dolenjskih Toplicah. Ekipa TNT-ja pa že opravila ognjeni krsti.  Fantje so svoje znanje in borbenost pokazali v boju proti hokejistom z Brezovice. Pomlajena ekipa je pokazala veliko željo po borbi in kmalu vodila z rezultatom 2:0 (zadela sta Breznik in Kranjec). Nekaj minut za tem so Brezovčani odgovorili in vodstvo zmanjšali. V drugi polovici tekme, ko je v polno zadel Kogovšek, smo povečali vodstvo (3 : 1). A tekma še zdaleč ni bila končana. Že nekaj trenutkov po zadetku naših TNT-jevcev se je odvijal pravi boj na igrišču, ki so ga so v zadnjih minutah dobili nasprotniki. Tri minute do konca so zadeli z igralcem več in nato izenačili 25 sekund pred koncem rednega dela na 3 : 3. V podaljšku so po naši napaki v napadu pak v posest dobili Brezovčani in napako izkoristili in na koncu slavili z rezultatom 3 : 4. Ekipo TNT-ja čaka naslednja tekma že v petek, 21. 5. 2021 na Lukovici, tekmovali bodo proti Prevojam.

Tekme državnega prvenstva se bodo letos odvijale le na Lukovici in v Dolenjskih Toplicah. Žal tekem ne bo v Horjulu, saj horjulska občina in zveza nista našli skupnega jezika za igranje v horjulski dvorani. Tim Fink pojasnjuje: 'Zveza ni pristala na nehumane pogoje, zahtevane s strani občine. Iz naše strani smo zelo razočarani, saj tako največja dvorana za igranje in-line hokeja v Sloveniji sedaj sameva, hokejisti pa so se sedaj kljub domači dvorani primorani peljati na druga prizorišča.' 
Horjulske hokejiste in njihove športne dosežke lahko zaenkrat spremljate le prek interneta, saj obisk gledalcev trenutno še ni dovoljen. Najdete jih na facebook strani HK Dinamiti Horjul in na www.dinamiti.si



Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi