Logo MojaObčina.si

Horjul

JUTRI
36°C
19°C
TOR.
26°C
19°C
2873

Horjulski hokejisti s kar dvema ekipama v boju za naslov, uspešni tudi najmlajši!

Državno prvenstvo v inline hokeju se bo letos odvijalo s številčno zasedbo hokejistov iz Horjula kar je dokaz o odličnem dosedanjem delu z mladimi in potrditev, da se v našem športnem parku igra odličen hokej.

V petek, 18.marca, se je pričelo nadaljevanje državnega prvenstva Slovenije. Lestvica se je razdelila med zgornji in spodnji del. Obe članski ekipi iz Horjula pa nastopata v zgornjem močnejšem delu. Prva tekma je potekala prav med obema našima ekipama katero je dobila izkušenjska ekipa Dinamiti Horjul. Nato je že čez en teden, 25. marca, potekala tekma med TNT Horjul in ekipo Dolenjske toplice, kjer je morala horjulska ekipa priznati premoč s končnim rezultatom 4 : 5. Tekma med HK Dinamiti Horjul in ekipo HK Brezovice je bila predana s strani gostov z rezultatom 5:0. Veliki uspeh je sledil prvega aprila, ko je bila na sporedu tekma med HK Dinamiti Horjul in HK Dolenjske toplice v kateri so domači hokejisti prikazali pravo igro in borbenost ter slavili z rezultatom 6 : 0. Ne ni bila prvoaprilska šala, ampak so naši Dinamiti dobesedno raztrgali mrežo nasprotnikov, saj je v dvorani odjeknila ne samo petarda ampak pravi dinamit! Na tekmi med TNT Horjul in HK Prevoje so slavili slednji z rezultatom 2 : 0.

Uspešen turnir za najmlajše v Horjulu

V nedeljo, 20. marca, je v Športnem parku Horjul potekal mednarodni turnir mlajših kategorij. Spremljali smo tekme v kategorijah do 8 let, do 10 let, do 12 let, do 14 let in do 16 let.  Na turnirju so nastopile ekipe iz Slovenije in iz Hrvaške. Ekipa Dinamitov Horjul je v kategoriji do 8 in 10 let, dosegla 3. mesto, v kategoriji do 12 in 14 let drugo mesto, v kategoriji do 16 let pa prvo mesto. Na turnirju ni manjkalo zabave, veselja in smeha ob igranju, manjkalo pa ni tudi navijačev in dobrega vzdušja v dvorani kar smo  močno pogrešali v preteklih dveh sezonah.  Ob tako uspešnem turnirju se v vodstvu kluba že veselijo ponovne organizacije takega dogodka saj se zavedajo da je sploh pri mlajših selekcijah bolj kot tekmovalni rezultat pomembno druženje, zabava in seveda uživanje v hokejski igri.

Naši mladi hokejisti, ki so člani ekipe do 20 let, se bodo odpravila na najmočnejši in-line hokejski turnir v Evropi. Potovali bodo v Barcelono, kjer se bodo med 12. in 18. aprilom potegovali za najvišja mesta med najboljšimi ekipami iz celega sveta. Na turnir se bo v Španijo odpravilo 12 fantov (2. golmana in 10 igralcev) ter 2. trenerja in 2. tehnična pomočnika. Ekipa se že resno in močno pripravlja na turnir. Celotno potovanje in rezultate pa lahko spremljate na njihovi spletni strani, ter Facebook in Instagram profilu.

 

Peter Kavčič

Foto: Tim Fink

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi