Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Horjulski Dinamiti so že v četrtfinalu državnega prvenstva

Državno prvenstvo v inline hokeju poteka s polno paro, saj se bližamo zaključnemu delu tekmovalne sezone 2023/24. Tekmovanje se je razdelilo na dva dela. V spodnjem delu imamo našo ekipo TNT Dinamiti, v zgornjem pa Dinamite.
Mlajša ekipa, torej ta, ki služi predvsem razvoju mladih hokejistov na članskem nivoju, je že zabeležila dve zmagi. V prvi tekmi nadaljevanja državnega prvenstva so se naši TNT-jevci pomerili z ekipo HK Žirafe. V tekmi so pokazali izjemno borbo in požrtvovalnost, kar je na koncu pripeljalo do zmage z rezultatom 6:3. Že teden kasneje jim je nasproti stala hrvaška ekipa IHK Karlovac, ki velja za nasprotnika, ki se nikoli ne preda zlahka. Tekma je bila napeta od prve minute naprej. Nasprotniki so kaj hitro povedli, nato pa so se naši TNTjevci zbrali in začeli igrati, kakor znajo. To se je izkazalo s 4 zadetki v mreži in še pomembneje, do novih zlata vrednih 3 točk. Sedaj ekipo TNT Dinamiti čakata še tekmi z ekipo HK Ščuke iz Cerknice in zelo težka tekma z ekipo HK Brezovica. TNT-jevci si lahko z odlično igro in vsaj še z eno zmago zagotovijo mesto v četrtfinalu.

Na drugi strani pa imamo naše odlične HK Dinamiti Horjul. Redni del so končali na drugem mestu, kar je že samo po sebi velik uspeh, če vemo, da povprečna starost v ekipi znaša nekaj več kot 21 let. Dinamiti so nadaljevanje prvenstva začeli s porazom 4:1 proti ekipi HK Luftarji. “Tekma še zdaleč ni bila tako slaba, kot kaže rezultat.

Naredili smo nekaj napak, kar so nasprotniki kaznovali, na drugi strani pa mi nismo uspeli izkoristiti njihovih napak in naših priigranih priložnosti,'' je po tekmi povedal kapetan Lončar Anže. Teden kasneje so se Dinamiti pomerili z ekipo HK Flying Bulls, na kateri so pokazali, kako se igra hokej v Horjulu in tekmo zmagali brez večjih napak. Končno rezultat po 50 minutah igre je bil 5:2 v prid naših hokejistov. Sedaj jih čakata še dve težki tekmi proti ekipi HK Dolenjske Toplice in ekipi HK Prevoje. Dinamiti imajo svoje mesto v četrtfinalu že zagotovljeno, od rezultata naslednjih tekem pa bo odvisno, kdo bo njihov nasprotnik.

V mlajših kategorijah državno prvenstvo nadaljujejo marca, ko bo tekmovalni dan na vrsti v HORJULSI DVORANI. Tako da že sedaj vse vljudno vabijo, da si v soboto, 9. 3. 2024, pridete pogledat in podpret naše mlade hokejiste v Športni Park Horjul od 10. ure dalje. 

 

Peter Kavčič, foto: arhiv HK Dinamiti

Oglejte si tudi