Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Gremo na Koreno!

Športni zanesenjaki v lepem 'pokoronskem' vremenu že pridno nabirajo kilometre na kolesu ali peš v hrib. Kot nam je povedal Primož Jereb, predsednik športnega društva Zapravljivček, so v začetku junija lahko zagnali tradicionalne vzpone na Koreno tako za kolesarje kot tudi za gorske tekače. Lahko se jim pridružite ali pa tole vzamete kot pozitivno motivacijo, da naredite nekaj za svoje telo. Zgledi vlečejo, pravi stara modrost!
Primož je takole na kratko opisal, kako vse skupaj poteka: 'Najprej moram povedati, da smo se zelo razveselili, da so se varnostni ukrepi sprostili. Tako smo lahko začeli s skupnimi vožnjami in treningi. Med tednom, vsako sredo ob 17. uri vozimo 'zapravljivčkovo rundo.' Gre za precej razgibano traso, ki je dolga okoli 50 kilometrov in nas vodi iz Horjula proti Dobrovi, skozi Polhov Gradec, čez Planino in nazaj v Horjul.

Pedala vrtimo tudi ob sobotah. Ker je na voljo več časa, je trasa zahtevnejša in daljša. Običajno je dolga od 70 do 100 kilometrov. Potem je tu še tretja runda, in sicer v nedeljo zjutraj, ko odpeljemo še tako imenovano 'barjanko.'  Recimo temu, da je bolj regeneracijska in pelje po ravninskih cestah prek ljubljanskega barja in je dolga okoli 60 kilometrov.'

Kljub temu, da so to čisto pravi treningi, pa Primož poudarja, da gre pri vsem skupaj predvsem za druženje in ohranjanje kondicije. Po vožnji, včasih pa tudi vmes, si vzamejo tudi čas za kavo in postanek za osvežilno pijačo.

Vzponi, ki potekajo na Koreno s kolesi od 1. junija se bodo končali 30 avgusta. V društvu so si zadali cilj, da takrat izpeljejo tudi jubilejno 20. dirko na Koreno in gorski tek ter duatlon, kot je to običaj v zadnjih letih. Če bodo le razmere dopuščale, se bodo, tako kot je že tradicija, potrudili za odlično organizacijo in zabavo. Kolesarke in kolesarji, ki bodo opravili več kot 15 vzponov, bodo prejeli bronaste medalje, tisti z več kot 30 vzponi si bodo prislužili srebrne medalje, zlato pa bo namenjeno vsem z več kot 60 vzponi. Vpisovanje poteka na istem mestu kot doslej, na dan pa je može le en vpis. 

V oktobru imajo tudi načrt, da izpeljejo še maratonski pohod, 8-urni 'šiht na Koreno' kjer se beležijo vzponi in zbirajo prispevki, ki jih potem donirajo za dobrodelnost. Ta vzpon bi moral biti že v marcu, a so ga bili prisiljeni odpovedati zaradi situacije s prepovedmi glede druženja in ostalimi varnostnimi ukrepi glede preprečevanja okužb s koronavirusom. 

Vse novice in aktualne aktivnosti najdete tudi na njihovi spletni strani www.zapravljivcek.si in na facebook profilu. 

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi