Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Gibalne urice za otroke

V sklopu sproščanja ukrepov so se odprle tudi športne dvorane, s tem pa je tudi omogočena vadba v manjših skupinah. V medijih smo v minulih mesecih lahko poslušali, kako so generacije otrok opustile gibanje, ki je sicer nujni del pri razvoju in je bil del programa v osnovnih šolah. A škodo, ki je nastala, se lahko popravi.
Z vračanjem otrok v šolo so sicer ponovno začeli s poukom športne vzgoje in je vsem otrokom omogočeno vsaj nekaj gibanja. A sami lahko postorite seveda mnogo več. Poleg sprehodov v naravo, brcanja žoge na igrišču prevečkrat pozabljamo na raznolikost gibanja, na razvoj motoričnih sposobnosti, za kar pa so v resnici danes otroci prikrajšani. Gibalne urice za otroke pod strokovnim vodstvom so zato lahko zelo koristne. Otrok tako prijetno doživlja gibanje in pridobi veselje do športne dejavnosti. Najmlajši skozi igro razvijajo vztrajnost ter občutke zadovoljstva ob obvladovanju telesa z gibanjem. Takšna vadba je možna tudi v Horjulu, in sicer pri gibalnih uricah, ki jih vodi Lea Smrtnik.

Otroci stari od treh do šestih let se bodo spoznavali z različnimi športnimi izzivi, ki jih bodo premagovali z elementarnimi igrami, se preizkušali na poligonu prostih vaj, z žogami, obroči in drugimi vadbenimi pripomočki ter pri tem razvijali svoje gibalne sposobnosti. Lea tudi zagotavlja, da bodo hkrati sprostili vso odvečno energijo in se pri tem neizmerno zabavali. Gibalne urice za predšolske otroke bodo potekale v mali telovadnici Osnovne šole Horjul ob torkih med 16:30  in 17:30.

Z vadbo bodo začeli 6. aprila, izvajali pa jo bodo skladno z vsemi omejitvami pri izvajanju športnih programov ter priporočili NIJZ. 'Naše poslanstvo je spodbujanjeotroke h gibanju in jih skozi igro pripeljati do različnih športno gibalnih znanj. Za vse informacije in prijave pa smo vam na voljo na e-naslovu: gibmanija@gmail.com,še dodaja Lea Smrtnik.

Zaupala nam je tudi, da imajo v načrtu izpeljati tečaj rolanja za otroke, ki bo maja oziroma junija.


Peter Kavčič, foto: Lea Smrtnik

Oglejte si tudi