Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Dinamiti do novih uspehov doma in v gosteh

November in začetek decembra sicer nista postregla s tolikšnim številom tekem, kot so jih načrtovali, a vseeno so lahko z aktualnim delom sezone zadovoljni. Vedno pa je lahko še bolje. Cilj za sezono 2022/23 je namreč jasen. Boj za prvaka!
v državnem prvenstvu HK Dinamiti (prva ekipa) so v zadnjem mesecu odigrali samo eno tekmo, dve predvideni tekmi pa sta bili prestavljeni zaradi zdravstvenih težav nasprotnikov. Igrali so proti starim znancem - ekipi HK Brezovica. Na tekmo so se odpravili v skoraj popolni postavi. Brezovčani so jim sicer povzročali kar nekaj težav v njihovi obrambi saj ekipa ni slaba in zelo dobro vedo kaj delati na igišču, da si konkurenčen. To tekmo, ki ji lahko rečemo kar lokalni derbi, so Dinamiti dobili po težki borbi s končnim rezultatom 3:0. Še pomembneje pa je, da so osvojili nove 3 točke na lestvici. Horjulska druga ekipa TNT Dinamiti so v minulih tednih odigrali 2 težki tekmi. Prva tekma je bila proti aktualnim državnim prvakom GTB Jesenice. V tekmo so naši vstopili zelo oslabljeni (poškodbe) vendar so v prvem polčasu presenetljivo povedli z rezultatom 3:0. V drugem polčasu so se Jeseničani pošteno namučili in pokazali svojo kakovost in tako na žalost zmagali tekmo z rezultatom 3:4. Že teden kasneje je sledila tekma med TNT in HK Žirafe. Ta tekma je bila povsem drugačna saj so naši veljali za favorite in to na koncu tudi dokazali … tekmo so praktično odločili v prvih 10 minutah, ko so zadeli za 4:0, na koncu tekme pa dosegli rezultat 5:2. 

V letošnjem letu obe ekipi čakata še dve tekmi v decembru potem pa sledi praznični premor in nadaljevanje prvenstva 13. 1. 2023.

V soboto, 19. novembra, so bili na delu naši najmlajši. Tekmovalni dan je potekal v Košenicah - Novo Mesto. V jutranjih urah so bili na delu naši najmlajši v kategoriji U9, sledila jim je kategorija U11 in na koncu so svoje tekme odigrali še fantje v starostni kategoriji U13. Vse naše ekipe so se odrezale več kot odlično in se že veselijo novih turnirjev.

 

Hokejski klub Dinamiti Horjul vam želi, da bo leto 2023 športno obarvan in polno zmag na vseh področjih. Srečno v letu 2023!

 

Peter Kavčič

Foto: HK Dinamiti

Oglejte si tudi