Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Dinamiti blestijo v slovenskem prvenstvu

Redni del državnega prvenstva za horjulske hokejiste je uspešno zaključen, prva ekipa pričakovano še enkrat več meri na sam vrh slovenskega dvoranskega hokeja. Že pred vrhuncem pa kar trije Dinamiti do prestižne lovorike v Italiji.
Tekmovalna sezona v dvoranskem hokeju počasi dosega vrelišče, po dolgem rednem delu so se končno začeli boji za lovorike. Naša prva ekipa, ki ponovno brani naslov državnih prvakov, pričakovano tempo stopnjuje proti koncu sezone. Ekipa je v rednem delu iz kroga v krog prikazovala boljšo in boljšo igro, priložnost za dokazovanje pa je dobilo precej mladih hokejistov. Že končnica pomeni povsem drugo raven, višji tempo in predvsem zbranost na vsaki posamezni tekmi. Vsak spodrsljaj že lahko pomeni zaključek sezone. Ekipa se bo iz dneva v dan še dopolnjevala z igralci, počasi se priključujejo tudi t. i. »ledaši«, ki so že zaključili sezono v različnih klubih tako v Sloveniji kot tudi v tujini. V drugi ligi so za pravo presenečenje poskrbeli naši mladci, ki zastopajo ekipo TNT. V letošnji sezoni popolnoma pomlajena ekipa je v rednem delu kar nekajkrat močno spodrezala krila nasprotniku. Ekipa je daleč najmlajša na prvenstvu, kapetan ekipe Miha Logar ima le18 let. Nihanja v mladi ekipi so razumljiva, tako da so se na koncu fantje skozi šivankino uho uvrstili v končnico, na koncu so zasedli osmo mesto na lestvici.


Diavoli Vicenza italijanski pokalni prvak

Že večkrat smo na naši klubski strani (www.dinamiti.si) in na vseh družbenih omrežjih omenili, da kar nekaj naših fantov igra dvoranski hokej tudi v Italiji. Močno ligo v dveh različnih klubih zastopajo Simon Žerdin, Anže Lončar, Rok Simšič (Diavoli Vicenza) ter Jan Leben in Timotej Fink (Ghost Padova). 


Na začetku marca so tako prvi trije igrali zaključni pokalni turnir na domačem igrišču v Vicenzi. Ves konec tedna so igrali odlično in se uvrstili v finale, kjer jih je čakal močan nasprotnik – aktualni italijanski prvak iz Milana. Odmevno tekmovanje v Italiji je poleg navijačev v dvorani spremljalo veliko ljudi tudi preko malih zaslonov. Horjulci, ki tvorijo prvi napad Vicenze, so tudi tokrat tekmo začeli spodbudno, vendar je na začetku potekala večinoma pred njihovim golom, predvsem zaradi številnih izključitev. Milanu nikakor ni uspelo spraviti ploščka za hrbet domačega vratarja, kar pa je v nadaljevanju kar dvakrat uspelo Roku Simšiču. Pet minut pred koncem tekme je prvakom le uspel zadetek za priključek, kaj več pa tokrat ne. Vicenza je še enkrat zadela (prazna mreža) in tako v delirij spravila tako domače navijače kot tudi številne navijače v Sloveniji oz. Horjulu. Po lanskem finalnem razočaranju se je tokrat trud izplačal. Vicenza je po veliki zaslugi »Dinamitov« osvojila veliko trofejo, za najboljšega igralca (MVP) turnirja pa je bil izbran prav naš kapetan Anže Lončar.

Le nekaj dni po tem slavju pa je v Padovi potekal »slovenski derbi«. Med domačimi gledalci smo mesta zasedli tudi Horjulci in si ogledali pravo poslastico dvoranskega hokeja. Na vsaki strani so stali trije slovenski hokejisti, od tega pet Dinamitov. Napeto tekmo so zaznamovali predvsem naši in sodelovali pri skoraj vseh zadetkih obeh moštev. Zadetek so dosegli vsi Dinamiti, zmage pa so se na koncu veseli igralci Vicenze (Simšič, Žerdin in Lončar). To je le potrditev tega, da se pri Dinamitih dela zelo dobro, tako od začetnikov kot tudi potem do samega članskega moštva. Anže Lončar, Timotej Fink in Jan Leben so produkt horjulske hokejske šole, ki bo v nadaljevanju še kar nekaj hokejistov popeljala v najboljše klube v tujino.

 

3, 4, Dinamiti!

Rok Logar

 

Oglejte si tudi