Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Dan horjulske odbojke

V soboto, 28. januarja, smo se v dvorani OŠ Horjul srečali ljubitelji odbojke. Tretji po vrsti je bil tokratni turnir, na katerem so v ženskem delu nastopile ekipe iz Podolnice, Vrzdenca in dve iz Horjula. Vse ekipe so se pomerile med seboj, vsaka z vsako, in nekaj več sta pokazali prav ekipi iz Horjula, ki sta se na zadnji tekmi udarili za naslov. Zmaga je tako kot v preteklem letu ostala pri "mlajših" Horjulkah, ki so za malo ugnale le nekoliko "starejše mladenke" iz druge ekipe. Tretje mesto je pripadlo ekipi iz Podolnice, ki ji vsako leto zmanjka kanček sreče, morda kak trening več, tudi za končni uspeh. Vrzdenčankam je tako ostalo četrto mesto in največ možnosti za napredovanje v prihodnjem letu.
Med moškimi ekipami so nastopile ekipe iz Ljubgojne, Podolnice, Vrzdenca, Zaklanca in dve iz Horjula. Po predtekmovanju so se v polfinale prebile ekipe Vrzdenca, Ljubgojne, Zaklanca in Horjula. Ekipi Podolnica in Cvičkarji iz Horjulske doline sta se poslovili prvi. Polfinale med Vrzdenčani in Ljubgojno so dobili z izidom 2 : 0 prvi, medtem ko je drugi polfinale odločil tretji niz, ki so ga z nekoliko mirnejšimi rokami dobili Horjulci in se tako veselili napredovanja v finale. Zaključne tekme so nato potekale po dokaj podobnem scenariju kot preteklo leto. Težko tekmo za tretje mesto so po tretjem nizu proti Ljubgojni dobili Zaklančani, ki so zobe kazali že finalistoma, a je bilo to za kaj več od brona premalo. V finalu pa sta se zopet srečala stara znanca iz preteklih let. Vrzdenec vs. Horjul, bi lahko dejali. Vrzdenčanom je uspel dober prvi set, enako drugi Horjulcem in napovedoval se je tesen končni izid. Tretji niz je prinesel odločitev šele čisto pri koncu in zmage so se veselili Vrzdenčani, ki so tako že tretje leto zapored slavili na tem turnirju.

Če smo pri ekipah videli stare zmagovalce, pa smo po dveh letih dobili novega zmagovalca v tekmovanju KING. Tokratni zmagovalec je postal Aljoša Gostiša iz ekipe Ljubgojna, ki je morda nekoliko presenetljivo, a povsem zasluženo preskočil prav vse svoje nasprotnike. Pri ženskah je v tem tekmovanju največ volje, znanja in spretnosti pokazala Neja Zdešar iz Horjula. Če sta zmagovalca druga, je pa še vedno ostala tradicija za skupno "meseno medaljo", ki sta jo poleg nekaj praktičnih nagrad in pokala prejela zmagovalca polja. Tudi tokrat je ta prišla iz rok "Bitncovga" Perota, ki to pač zna in se mu še enkrat več zahvaljujemo za unikatni izdelek.

Podelitev pokalov in ostalih nagrad je minila v prisotnosti našega župana, ki je čestital zmagovalcem in nagovoril druščino, ki pa je z mislimi že bila pri zadnji igri dneva. Ta je nekoliko manj "športna", a zaradi nagrade zelo mamljiva. Gre namreč za odbojkarski servis, s katerim je treba zadeti "plato" piva. Najbolj mirno in natančno roko je imel Matic Sečnik iz vrzdenške ekipe, ki je potem, kot je nenapisano pravilo, pivo delil z drugimi. Ker ga je pred dvema letoma kot prva zadela že njegova žena Sara, je očitno veliko natančnosti v družini. Na koncu ne smemo pozabiti na zahvalo sponzorjem društva in vsem, ki so/ste kakorkoli pomagali pri izvedbi tega športnega dneva. A posebna zahvala tudi tokrat mora biti in tudi letos gre Občini Horjul, ki ima vedno posluh za take prireditve in nam velikodušno odstopi dvorano. Naslednje leto pa organizatorji iz ŠD Vrzdenec ponovno pričakujemo, da se na tem športnem dnevu srečamo, se poveselimo in seveda pomerimo moči v tem lepem in v našem okolju priljubljenem športu.

 

Se vidimo!

ŠD Vrzdenec – Uroš Mrzlikar

 

Oglejte si tudi