Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Ekskurzija - pri nas doma

Zaradi stanja, ki je posledica Covid-19, je zelo nepredvidljivo organizirati izlet oz. ekskurzijo v druge kraje, zato smo se v društvu odločili, da gremo tokrat po krajih, ki so v naši neposredni okolici.
Po navadi vemo, da se tu in tam nekaj dogaja, nič pa ne vemo o prizadevanjih in dosežkih naših soljudi, ki so prepoznavni tako v Sloveniji kot tudi po Evropi. Na prizadevanja naših ljudi moramo biti ponosni in to potrditev smo želeli izkazati tudi v Društvu upokojencev Vrzdenec.
V soboto, 12. 6. 2021, smo organizirali ekskurzijo z lastnim prevozom (tisti, ki nimajo lastnega prevoza, so se medsebojno domenili za prevoz), s seboj smo imeli maske (Covid-19), potrdila o cepljenju, če bi bilo potrebno oz. bi dali izjave ...,
Dobili smo se pri Osnovni šoli v Šentjoštu. V neposredni bližini je Sirarstvo Orešnik, kjer pridelujejo najrazličnejše vrste kozjega sira. Seznanili smo se s predelavo kozjega mleka in njihove izdelke tudi poizkusili. Ker njihove sirarske izdelke poznajo širom Slovenije in po velikem delu Evrope, so tudi nas navdušili. Po degustaciji sirov in nekaj ta kratkega smo se odpravili naprej proti Polhovem Gradcu k Polhograjski graščini.
V Polhograjski graščini, na katero imajo marsikateri spomine na osnovno šolo, smo si pod vodstvom vodičke ogledali Muzej pošte in telekomunikacij ter krajevni muzej. Da bi po vseh informacijah razbistrili misli, smo se sprehodili še mimo Neptunovega vodnjaka pred graščino ter po parku, ki je v zadnjih letih zelo prepoznaven po zaobljubah bodočih zakonskih parov (porokah).
Nato smo se zapeljali proti Vrzdencu, v ZOO park Rožman (živalski vrt). Tu gre za izrazit prikaz, kako se je sin kmečkih staršev zaljubil v živali in ustanovil živalski vrt. Njegova pot je bila neizmerno težka, ampak je uspel. V živalskem vrtu smo si pod vodstvom lastnika ogledali domorodne in tujerodne živali in se seznanili z njihovimi navadami in potrebami.
Naše druženje smo polni lepih vtisov zaključili s kosilom pri Škofu v Zaklancu.

Jana Jereb

Oglejte si tudi