Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Društvo upokojencev iz Horjula ponovno izvolilo istega predsednika

Minilo je štiriletno mandatno obdobje dela vseh funkcionarjev in organov Društva upokojencev Horjul. V nedeljo, 2. 2. 2020, je bila na rednem letnem Občnem zboru podana razrešnica dosedanji garnituri in izvolili smo novo. Udeležba članov DU je bila solidna, prav tako tudi vodilnih predstavnikov iz Ljubljane. OZ so se udeležili vsi sosednji predsedniki najbližjih občin (Vrzdenca, Dobrove in Polhovega Gradca). Tako smo spoznali novega predsednika DU Dobrove, g. Antona Groska. Kot vedno je bil prisoten tudi naš župan, g. Janko Prebil, in dva predstavnika Gasilskega društva Horjul.

Ker je bila udeležba manj kot polovica članov DU, smo skladno s pravili delovanja potek OZ premaknili za pol ure na kasnejši čas in ga nadomestili s kulturnim programom. Kot je bilo pričakovano, je kulturni program povezoval naš predsednik DU Matko Zdešar. Njegov vezni tekst je bil kot vedno profesionalen. Ni nas presenetilo njegovo znanje Prešernovih pesmi, ki jih je recitiral brez pisne podlage. Zato pa so nas toliko bolj presenetili izvajalci kulturnega programa. Na oder je prišel več kot 30-članski mešani pevski zbor Zora Janče. Pripeljala ga je vsem znana in cenjena dirigentka Asta Jakopič. Organizacija kulturnega programa je bila pripravljena tajno, zato je bilo presenečenje še toliko večje. 

Ko sem opazovala obraze prisotnih, sem lahko videla mokre oči in začutila nostalgijo mnogih, ki so se jim povrnili spomini na leta, ko so tudi sami sodelovali pod njenim vodstvom v horjulskem zboru. Vodila ga je namreč celih 14 let. Za presenečenje so poskrbeli predsednik Matko in zakonca Prebil, ki sta ostala zvesta svoji dirigentki in svojo »pevsko« kariero vsi trije še vedno nadaljujejo v njenem zboru in hodijo redno k njim na vaje.

Nadvse premišljen je bil izbor pesmi, ki je v trenutku dvignil vzdušje v prostoru. Petje je bilo tako ubrano in profesionalno, da se je dotaknilo slehernega izmed nas. Piko na i pa sta dali dve pesmi, ki sta predramili čustva tudi tistih, ki jih imajo vedno pod kontrolo. Prva je bila pesem porabskih Slovencev iz Gornjega Senika »Mravla je v mlin pelala«. Druga pa "Splavaj, misel, na krilih kipečih" iz Verdijeve opere Nabucco. 

Sledila je razrešnica stare »garniture« DU Horjul in na vrsti so bile volitve za naslednje 4-letno mandatno obdobje. Nekaj dosedanjih članov Upravnega odbora bo svoje delo nadaljevalo tudi v novem mandatnem obdobju. Dobili smo novo tajnico in blagajnika ter Nadzorni odbor. Neuspešni pa smo bili pri iskanju novega predsednika DU Horjul in si oddahnili, ko je dosedanji predsednik pristal na ponovno imenovanje. Priznati moramo, da bi njegov morebitni naslednik ne imel ravno lahkega dela, saj vodenje društva pomeni ogromno odrekanja, posluha za ljudi, lastnega angažiranja in tudi porabe svojega prostega časa. Seveda pa je ob tem potrebna tudi še vsesplošna razgledanost in sposobnost vodenja. 

Odzvali so se tudi gostujoči in priznati je potrebno, da je bilo prijetno poslušati pohvale na delo društva in delo predsednika. Naš predsednik se je v imenu vseh zahvalil za odlično sodelovanje z Občino Horjul in posluhom samega župana za potrebe društva. Tu velja omeniti prav tako dobro sodelovanje tudi z Metrelom in Metrelom Mehanika iz Horjula.

Sledilo je kosilo in medsebojna izmenjava mnenj, kar se vsekakor za takšen dan in takšen dogodek spodobi. Občutek imam, da smo se tega dne vsi nekoliko pomladili vsaj za nekaj ur. Naša želja pa je, da bi bilo še veliko občnih zborov z istimi udeleženci kot tokrat. 

 

Olga Gabrovšek

 

Oglejte si tudi