Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

100. rojstni dan Lidije Petrevčič Goljar

Horjul, 21. februar – V Centru starejših Horjul je svoj stoti rojstni dan v krogu družine, stanovalcev doma in domskega osebja praznovala Lidija Petrevčič Goljar.
Kot je pojasnila direktorica doma Slavi Kosec, se je v domu prvič zgodilo, da kateri od stanovalcev slavi ta častitljivi jubilej. Temu primerna je bila tudi pozornost, ki so jo dogodku namenili v domu; pripravili so slovesnost s harmoniko in torto, manjkali pa niso niti šopki niti stiski rok ter voščila osebja in stanovalcev doma.
Lidija Petrevčič Goljar se je rodila leta 1913 v Trstu; pozneje se je preselila v Ljubljano. Pri 28 letih se je poročila s Francem Goljarjem, po vojni pa se je zaposlila v podjetju Gorjanci v Novem mestu, kjer je ostala do upokojitve. Kot so povedali sorodniki, je za časa aktivne jeseni življenja zelo rada brala, reševala križanke, pletla in kvačkala ter šivala gobeline. Veliko jih je poklonila, nekateri pa še vedno krasijo njeno sobo doma. Kot so še dejali, je v Horjulu zdaj našla svoj drugi dom in spoznala veliko prijateljev, s katerimi se rada druži.

Ob praznovanju stoletnice Lidiji želimo še veliko zdravja in veselja tudi v uredništvu Našega časopisa.

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi