Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Zahvala gasilcem

V četrtek, 30. oktobra, so se nam v vrtcu pridružili horjulski gasilci in za otroke pripravili čudovit dopoldan, poln pestrega dogajanja.

Spoznavali smo gasilske avtomobile, si ogledali opremo v njih, se seznanili s tem, kako se pravi gasilec obleče za gašenje požarov, in z osnovami reševanja ponesrečencev. Preizkusili smo tudi novo evakuacijsko pot iz telovadnice. Otroci so imeli priložnost, da se, seveda s pomočjo gasilcev in vzgojiteljic, povzpnejo v gasilske avtomobile, iz katerih so nadvse ponosno in navdušeno opazovali dogajanje na parkirišču. Marsikateri je v tem tako užival, da je imel težave, ko je moral mesto v avtomobilu prepustiti naslednjemu otroku.

Gasilci pa so pripravili tudi pravi gasilski poligon, poimenovan kar Marjetica, ki so ga vsi otroci uspešno premagali in na koncu prejeli priznanje.

Iskreno se zahvaljujemo gasilcem, da so si vzeli čas za nas in nam obogatili dan, hkrati pa so gotovo v marsikom zanetili prvo iskrico veselja do gasilstva, do tega, da je lepo biti tisti, ki lahko priskoči na pomoč takrat, ko je nekdo v stiski.

Majda Keršmanec

Oglejte si tudi