Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Rože iz krep papirja za lepši dan

Druženje v teh časih je žal pogosto omejeno, sploh pa je potrebno paziti pri najbolj ranljivih skupinah, kamor sodijo tudi starejši občani. V društvu upokojencev Vrzdenec že več let ohranjajo lepo tradicijo izdelovanja rož iz krep papirja in tega niso prekinili niti v teh zahtevnih časih.

Pravzaprav so se dobro znašli in so se dela lotili na daljavo oziroma jih je vsak izdeloval pri sebi doma sam ali v manjših skupinah.

Upokojenke, ki jim celotna situacija ni odnesla poguma, so dejale: 'Delavnice izdelovanja rož iz papirja nas vedno znova navdušujejo in vedno izdelujemo kako novo rožico. Tudi letos smo na delavnicah pripravljale šopke za naše jubilante (60-, 70-, 80- in 90-letnike). Tako smo izdelale 13 šopkov. Zaslužne za to so bile predvsem Helena, Vera, še posebno pa Mimi, ki je najbolj delavna, obenem tudi naša mentorica. Pripravi načrte posameznih rož in nareže papir, da potem delavnica hitreje poteka. Zaradi posebnih zdravstvenih razmer smo se zbrale v manjšem številu (3 do 6) in kar večinoma v domači kuhinji, kjer nam je bilo toplo in prav prijetno. Med delom smo si postregle s toplim čajem in pecivom'.

Izdelava šopkov vzame kar veliko časa, a je trud povrnjen, saj so vsi člani, ki prejmejo tak šopek, veseli in ga še dolgo časa hranijo. Letos so imeli 5 delavnic. Treba je poudariti, da je to delo za potrpežljive, saj je vsaka delavnica trajala najmanj 4 ure.

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi