Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
5°C
-3°C
JUTRI
5°C
-3°C

Pridite se razgibat v dobro družbo

Če vas pot v jutranjih urah kdaj zanese mimo občinske zgradbe v Horjulu, ste morda že opazili skupino starejših občank, ki so se odločile, da bodo naredile nekaj dobrega zase. Jutranja telovadba poteka že vse od začetka oktobra, in sicer vsak dan med tednom in v vsakem vremenu brez izgovorov.

Vsi, ki čutite, da bi bilo dobro nekaj narediti za zdravje, gibljivost in kondicijo, se jim lahko pridružite ob osmi uri zjutraj med tednom. Gre za brezplačno vodeno telovadbo, ki se sicer v različnih krajih po Sloveniji izvaja že več kot 10 let. Vabljen je prav vsak, ki se želi razgibati in družiti. V lepem vremenu vadba poteka na trgu, v primeru  padavin pa se preseli pod nadstrešek.

Vse skupaj se je v Horjulu začelo na pobudo tistih, ki so se s tovrstno vadbo že srečale v preteklosti in so želele to prenesti v naše okolje, zato so se ob pomoči Tončke Klobučar, predstavnice Rdečega križa Slovenije, našle ustrezen prostor.  Župan Janko Prebil je prisluhnil željam in odobril odličen prostor za vadbo, na občinskem trgu. 

In kako taka telovadba izgleda? Najprej je seveda na vrsti pozdrav in jutranje ogrevanje. Vaje pri telovadbi zajemajo celotno telo in blagodejno delujejo na vsakogar ne glede na starost ali telesno pripravljenost. S tem poskrbimo za razgibavanje vseh sklepov, za moč, za raztezanje, za ravnotežje in dihanje s celimi pljuči, kar je seveda nujno za dobro počutje in da v nov dan vstopimo polni energije. Vaje so zelo priporočljive tudi za rehabilitacijo, po bolezni ali po raznih posegih, zaradi katerih se naša gibljivost zmanjša.

Vsak udeleženec seveda dela po svojih zmožnostih in vedno samo do praga bolečine. Vaje so primerne za vse generacije tako za moške kot za ženske. 

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi